Onze plannen deze zomer

Een veelgestelde vraag in Dubai de afgelopen maanden was wat je gaat doen in de zomer. Het is hier nou eenmaal bloedverziedend heet in de zomer. Zelfs nu zijn er dagen die best al heel erg warm zijn qua hitte en het wordt ook steeds klammer nu. Sporten kun je eigenlijk alleen ’s ochtends vroeg doen buiten en ’s avonds blijft het ook tot laat erg warm. Veel Nederlanders en andere expats ontvluchten het land. Wij dit jaar niet, waarom niet? Dat vertel ik hieronder. Komt ie dan, onze plannen deze zomer.

Nederland

Toen eenmaal duidelijk was dat wij naar Dubai gingen verhuizen wisten we ook gelijk dat onze zomerplannen voor 2019 de prullenbak in konden. Vond ik dat heel erg? Mwah, dat viel mee. We zouden namelijk nog een jaar gaan kamperen en hoewel ik het best geslaagd vond in Spanje het jaar ervoor stond ik nou niet gelijk te springen om nog een keer twee weken in onze tent te liggen op een luchtbedje. En dan die discussies met Mels over wel of niet je slippers aan houden in de douche. Eerlijk is eerlijk, ik vond het prima dat ik deze kon laten schieten. Het niet kunnen genieten van onze eerste zomer aan het water wonen in Cuijk en lekker varen met onze sloep had ik meer moeite mee.

Het besef dat we dan ook onze fantastische vrienden uit Nederland niet zouden zien in Spanje – hoe leuk was dat in de zomer van 2018 he Jason, Margot, Martine, Mechteld en Ivo!? – vond ik daar dan wel enorm jammer aan. Goede vrienden zijn goud waard en dat is ook echt zo. Dat daarnaast de kinderen ook zoveel plezier met elkaar hebben en elkaar nu ook echt missen zegt genoeg. De foto’s die we ongetwijfeld op de app binnen gaan krijgen zal ik waarschijnlijk snel doorheen scrollen. Dat doe ik eigenlijk bij ieder feestje die we missen. Dat doet pijn en dat vind ik een van de meest lastigste dingen aan het emigreren.

Nomi Lot camping Spanje vriendinnen
Lot en Nomi op de camping vorig jaar in Spanje. Deze vriendinnen missen elkaar enorm.

Maar zoals de titel zegt terug naar onze plannen deze zomer. Geen Spanje dus, wat dan wel? We beginnen – of tenminste Kyan, Nomi en ik – met een tripje naar Nederland. We gaan hier naar het afscheidsfeestje van mijn vader die met pensioen gaat en vooral genieten van onze vrienden en familie. Nomi en ik blijven 10 dagen en we hopen op een beetje mooi weer. Naast de leuke dingen zal ik ook wat zaken moeten regelen voor ons huis in Cuijk en staat er voor Nomi nog een verrassingsbezoekje gepland. Wij zullen ons dus wel vermaken.

Dubai

Zodra de zomervakantie begint in Zuid-Nederland vlieg ik weer terug richting Dubai samen met Nomi. Kyan blijft dan nog twee weken in Nederland bij mijn ouders en zal zijn vriendjes gaan bezoeken. Dat was voor hem een voorwaarde om mee te verhuizen naar Dubai begin van het jaar en beloftes moet je houden dus hij mag ruim 3,5 week in Nederland blijven. Dat is vooral voor Mels echt wel even pittig. Je zoon zo lang niet zien. Ik vind die 2 weken al lastig dus kan mij niet voorstellen hoe het voor Mels moet zijn.

Eenmaal terug in Dubai begint het weekend en kunnen Nomi, Mels en ik gelijk leuke uitjes samen ondernemen. De meeste van onze vrienden hier zijn namelijk dan al weg naar Nederland of op vakantie. Mels werkt de hele zomer door, aangezien hij pas vanaf september zijn vakantie dagen kan gaan opnemen. Hij bouwt ze nu wel op in de eerste 6 maanden dus de tweede 6 maanden van het jaar is hij extra veel vrij. Dat is dan wel weer fijn.

Imke zomer genieten zwembad
Of ik nou in Spanje of Dubai ben aan het zwembad zal ik deze zomer zeker liggen.

Kyan komt half juli weer richting Dubai samen met mijn ouders dus ik heb 2 weken samen met Nomi, aangezien Mels doordeweeks gewoon aan het werk is. We hebben al het een en ander gepland om te gaan doen. Onder andere gaan we een aantal keer naar IMG Worlds of Adventure aangezien we daar een jaarpas van aanschaffen, zodra ik terug ben in Dubai. Het is het grootste indoor thema attractiepark ter wereld en met name dat deel van indoor is wel handig in de zomer hier.

Als Kyan eenmaal weer hier is samen met mijn ouders gaan we vooral veel leuke uitjes doen hier samen. De kids hebben al veel bedacht om te laten zien aan opa en oma dus dat komt vast goed. Er is genoeg te doen hier, veel is binnen dus dat is helemaal makkelijk, en wat buiten is doen we vooral in de avonden. We gaan meemaken hoe het hier is in de zomer.

Zodra mijn ouders begin augustus weer naar Nederland zijn begint hier in Dubai alweer bijna een weekje vakantie. Wanneer die dagen precies zijn weet je hier altijd pas net ervoor dus dat is nog afwachten. We gaan dan in ieder geval minimaal een paar dagen richting Oman. Hoe en wat precies, dat zien we dan wel. In Oman is het iets koeler in de zomer en zo hebben we toch een soort van zomervakantie samen. Heel fijn.

Mels Kyan Nomi zomervakantie Spanje
Een plaatje van onze zomervakantie in Spanje vorig jaar. Dit keer dus geen Spanje, maar Dubai en Oman.

En dan, dan is het alweer half augustus en maken wij ons op voor de terugkeer van alle expats richting Dubai. Mels en ik zijn dan ook nog 5 jaar getrouwd dus de oppas is al geregeld en wij gaan samen erop uit. Waarheen? Dat weet ik niet. Dit jaar regelt Mels het uitje dus ik ben benieuwd. Tegen die tijd kunnen jullie het vast lezen op de blog wat we gedaan hebben en waar we zijn geweest.

Eind van de zomer

De eerste zondag van de maand september is het voor de kinderen weer tijd om naar school te gaan. In Zuid-Nederland zijn de scholen dan al lang en breed weer begonnen. Hier hebben de kids meer vakantie dagen, maar daarentegen zijn de schooldagen langer dan in Nederland. Dit jaar voor hen dus een zomervakantie van 9,5 week, mede doordat ze laatste schooldagen missen. Dan zijn wij al in Nederland in verband met het feestje van mijn vader.

Als deze blog online komt ben ik net in Nederland aangekomen met de kids en begint het genieten daar. Voor ons dus hele andere plannen deze zomer dan normaal gesproken een lange vakantie. Maar we gaan genoeg leuke dingen ondernemen en samen op stap. En die lange vakantie? Die komt in december wel. De plannen daarvoor zijn al in de maak dus dat komt vast goed, maar daarover later meer.

Voor nu wens ik jullie een fantastische zomer toe. Geniet van elkaar en maak mooie herinneringen samen, dat gaan wij hier ook doen. Dat is overigens allemaal gewoon te volgen in alle blogs en plogs over ons leven in Dubai die in de zomer ook gewoon online komen zoals jullie ondertussen gewend zijn van mij. Tot snel!

Handtekening Imke

Eén antwoord op “Onze plannen deze zomer”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *