Plog 24 – Hallo Nederland daar zijn we weer

En toen was het zover. Hallo Nederland daar zijn we weer! Na een heerlijk weekend nog even genieten van elkaar in Dubai was het tijd om afscheid te nemen van de vriendjes en vriendinnetjes op school en de koffers in te pakken. Eenmaal op het vliegveld was het afscheid van Mels vooral voor Nomi heel lastig. De dag ervoor zei ze het al tegen mij. Mama ik moet nu altijd mensen missen. En zo is het ook, ben je in Nederland mis je de vrienden uit Dubai. Zodra we straks weer naar Dubai vertrekken missen we alle leuke en lieve mensen uit Nederland. Nogal lastig om dat allemaal te begrijpen voor een meisje van 5. Voordat dat afscheid eraan komt eerst de foto’s van ons Dubai weekend en de eerste dagen in Nederland.

Weekend fietsen zwembad laatste keer deze zomer
We hebben nog een weekend samen en gaan voor het laatst naar het zwembad op de fiets. Blijkt dat de koeling in het zwembad niet werkt. Het water ziet eruit als melk en voelt als warme soep. We zijn dus redelijk snel weer thuis.
Fietsen schoonmaken tuin opruimen
Als je niet lang kunt zwemmen hebben we dus genoeg tijd om de fietsen schoon te maken en op te ruimen. Het is nu wel erg warm en de zadels, handvatten en mand kunnen nou ook weer niet zo goed tegen de zon. Tijd dus om ze op te ruimen.
Druk gewerkt in de tuin samen
Als je niet zo lang kunt zwemmen en je enorm zweet van de fietsen schoonmaken doen we daarna dus maar een watergevecht samen in de tuin. Gelijk lekker afgekoeld.
Feestje Susan Boca
’s Avonds is het voor de verandering weer eens tijd voor een feestje. Heel veel Nederlanders en een aantal collega’s van Mels. We maken het dit keer niet te laat 😉
Samen sporten heel vroeg in de ochtend
De week is weer begonnen en tijd om te sporten. Zondag blijf ik toch wat langer liggen, maar maandag kom ik er niet meer onderuit. Beloofd is beloofd dus ik ga op pad met Mels.
Kyan Nomi laatste schooldag
In de middag haal ik de kinderen op van school en is het voor hen klaar. Tijd voor de summer break. We geven de leraren nog wat cadeautjes en extra knuffels en na een aantal tranen van Nomi het tijd om naar huis te gaan.
Nomi afscheid kleuters
Thuis maak ik deze foto. Heb ik vier jaar geleden ook gedaan bij Kyan en het levert een mooie vergelijking op. Laatste kleuterdag voor Nomi.
Imke Nomi Kyan Dubai Airport
En dan is het alweer dinsdag en tijd voor vertrek! Ook dit keer tranen bij Nomi. Het is ook lastig van iedereen afscheid nemen, terwijl je daarnaast blij bent om iedereen weer te zien. Na een laatste kus en een knuffel vertrekt Mels naar zijn werk en gaan wij snel de koffer inchecken.
Kyan Nomi DXB wachten voor vertrek
We hebben de tijd dus we schieten nog een paar leuke plaatjes op het vliegveld. Wat luisteren ze weer lief. Ze hebben heel goed door als het even nodig is om niet te vervelen. Heel fijn en zo verloopt ook dit allemaal heel soepel.
Nomi in vliegtuig
We zitten nog niet in het vliegtuig of Nomi is al klaar voor een middagdutje. Lukt uiteindelijk niet, maar wat zijn ze weer lief in het vliegtuig. Scheelt ook een hoop als je met Emirates vliegt. Eten tussendoor, snack, drinken en uiteraard je eigen schermpje om een serie of film te kijken. De kids spreken nu Engels dus ook dat is fijn bij het kijken van een filmpje.
Mayke Pap Imke pensioen afscheid werk
We zijn pas net in Nederland en dan is het al tijd voor pap zijn feestje. Wat een mooie woorden en leuk om veel mensen weer te zien.
Kleinkinderen afscheid opa pensioen Kyan Nomi Roos Sjors
De kids zijn ook blij om weer bij elkaar te zijn en poseren nog even voor de bewegwijzering.
Imke Daan feestje pap
Ook deze lieverd is van de partij. Wat is hij groot geworden en hij loopt ook al. Wat een gezellige middag zo. Ondertussen – als de speech is afgelopen – ga ik snel buiten facetimen met Dubai. Even Kyan zijn 10 minuten gesprek met de leraar bijwonen. Heel fijn dat dat door de techniek nu kan.
Kyan Sep steppen verrassing school
Op donderdag verrassen we Sep en Lot op het schoolplein. Ze denken dat we pas een dag later bij ze zijn, maar niets is minder waar. Wat een mooi weerzien en wat doe je dan? Samen op een step naar huis. Alsof we niet weg zijn geweest.
Imke Jason Margot tuin plog maken
En dan is het tijd voor weekend en ben ik druk met de voorbereiding van deze plog. Die foto’s zijn voor volgende week in de plog.

Wat is het genieten in Nederland, maar ook erg druk. Lastig om soms nee te zeggen tegen je vrienden en familie, maar soms kan het even niet anders. Ook de kinderen hebben hun eigen wensen en zijn moe van alle indrukken weer. Het is dus een beetje schipperen, maar ondanks dat genieten we zeker. Mels heeft ook heerlijk feestjes en borrels in Dubai gehad en is druk met werken dus ook voor hem vliegen de dagen om. Nog een half weekje en dan vliegen Nomi en ik alweer richting Dubai. Alle overige foto’s uit Nederland zijn voor de volgende plog. Tot dan!

Handtekening Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *