Plog 23 – Afronden voor de summer break

De titel zegt het al, net zoals in Nederland zijn we hier alles aan het afronden om te beginnen aan de zomervakantie, oftewel de summer break. Dit was de laatste volle schoolweek van de kids. Vandaag als de plog online komt en morgen – maandag – gaan ze nog naar school en dan is het gedaan voor dit schooljaar. Dinsdag vlieg ik met de kids naar Nederland. De school gaat officieel nog wel enkele dagen door hier, maar aangezien er geen leerplicht is, de klassen al half leeg zijn, de rapporten al gemaakt en het alleen maar party days zijn missen ze niet iets noemenswaardigs en kunnen ze toch bij het pensioen feestje van opa zijn. Kijk mee naar de voorlopig laatste plog met foto’s van een schoolweek.

Imke kaasplank classic picnic Mr White Party Dubai Opera
Voordat ik de foto’s van de schoolweek laat zien eerst een terugblik naar ons weekend. Die begon met een feestje. En wat voor eentje! Mr White Party in de Opera in Dubai. Iedereen in black and white, veel eten ook black and white. Hoe gaaf! Dit was een van mijn favorieten. De afsluiter van het diner in picnic style, de kaasplank.
Samenvatting avond Mr White Party Dubai
Na het eten barstte het feest los. Meerdere DJ’s, leuke mensen en wat een ambiance. Zo leuk om zo in de Opera van Dubai te eten en dansen. Wat een mazzel dat wij hierbij aanwezig mochten zijn, aangezien het invite only is. Zoals jullie kunnen zien hebben wij ons prima vermaakt.
Imke Gertruud Opera Mr White Party Photobooth
Als de avond al bijna voorbij is zien Gertruud en ik deze photobooth. Moeten we uiteraard even een foto van hebben 🙂
Imke selfie badkamer na Mr White Dubai party Opera
We zijn rond 3 uur thuis volgens mij en Mels heeft het zwaar. Hij had een enorme stressvolle week en dan zo’n feestje met genoeg drank. Kortom, hij ligt heel snel in bed en ik maak nog snel een selfie op de badkamer. Daarna kruip ik ook snel mijn bed in, aangezien ik rond half 9 de kids alweer moet ophalen.
Vaderdag groepsknuffel
Zaterdag vieren wij alvast vaderdag. De mooie tekening van de kids konden jullie vorige week al in de plog zien. Aangezien we nu in Dubai wonen vieren wij het ontbijt op bed ook in Dubai stijl – lees we bestellen ontbijt en maken niks zelf – en voordat het ontbijt geleverd wordt mag Mels zijn cadeautjes uitpakken.
Zondag sporten ochtendmens
Het is vaderdag en in Dubai begint de week weer. Wij staan dit keer vroeg op – 5.53 uur! – en gaan sporten samen. In Mudon heb je op meerdere plekken mogelijkheden om te sporten dus daar maken wij graag gebruik van, tussendoor lopen we hard. Aangezien het later op de dag te warm is zit er niks anders op dan vroeg te gaan. Niet helemaal mijn ding, maar voelt toch wel weer lekker om even gesport te hebben naast het tennis van de afgelopen weken.
Een van de laatste schooldagen
Deze week zijn de kids extra blij als ik ze ophaal. Zelfs door Kyan word ik bijna de hele week geknuffeld als ik hem ophaal bij de klas eind van de schooldag. Ze vinden het hier heel fijn op school, maar het vooruitzicht van zo’n lange vakantie vinden ze helemaal niet erg. Nog een paar dagen…
Nomi overdwars in bed 's avonds laat
Als we ’s avonds altijd even bij de kids checken vinden we Nomi opeens zo. Die kleine heeft een hele bijzondere manier van slapen. Altijd al gehad. Je wilt ook echt niet naast haar liggen, want dan heb je een garantie op een schop, klap of kopstoot. We leggen haar maar snel weer goed in bed en ze slaapt gewoon lekker door.
Lunchen met de meiden Tom en Serg
Dinsdag is het tijd voor vriendinnen. Eerst samen shoppen, dan gezellig lunchen. Zo leuk om nog even elkaar uitgebreid te zien en te spreken, voordat de zomer in Dubai begint. Iedereen gaat voor 6 tot 8 weken naar Nederland en op vakantie dus we zien elkaar dadelijk even niet.
Boerenkool smoothie
Tijdens de lunch nog even mijn groente shotje innemen. Ook hier zijn gewoon smoothies met boerenkool te krijgen. Heerlijk!
Ladies Night Q43 laatste voor de zomer
’s Avonds ga ik nog even verder met het zien van vriendinnen. Het was weer tijd voor Ladies Night. De volgende is pas in september nog extra genoten van dit avondje uit. Dit keer lag ik op tijd in bed, aangezien de dag erna de graduation van Nomi is en er staat weer een tennis training op het programma.
Graduation Nomi FS 2 geen kleuter meer
En dan is het zover, de graduation van Nomi. Wat was het leuk, maar daarover over 1,5 week meer. Dan schrijf ik een terugblik op het schooljaar in Dubai. Nomi had in ieder geval een fantastische dag. Helemaal trots en officieel over naar year 1 na de zomer. Knap gedaan en wij hebben nu dus geen kleuter meer in huis. Weer zo’n momentje…
Mc Donalds eten na graduation
Als je broer een kinderfeestje heeft en jij je graduation hebt gehad is het uiteraard tijd om naar de Mc Donalds te gaan. Even op pad met papa en mama alleen. Heerlijk vindt ze dat en Kyan geniet van zijn vriendjes.
Kyan school disco
Ook in Dubai merk je dat het einde van het schooljaar eraan komt. In Nederland was dat altijd enorm druk, nou hier ook! De afgelopen week heb ik heel veel voor taxi gespeeld, geregeld, uitjes gehad, afrondende gesprekken op school gevoerd etc. Voor Kyan zijn eerste School Disco om het schooljaar gezellig met zijn vriendjes hier af te sluiten. Voor een jongetje die normaal dansen helemaal niet leuk vindt heeft hij het enorm naar zijn zin gehad!

En dan is het nu echt tijd om de koffers klaar te zetten, de laatste was te draaien en ons klaar te maken voor ons tripje naar Nederland. De kids en ik kijken er enorm naar uit, maar het feit dat Mels hier in Dubai blijft is toch wel erg jammer. Maakt het toch een beetje een mini vakantie die een stuk minder leuk is. Daarentegen gaan we zeker genieten van tien dagen in Nederland. Kyan blijft daarna nog iets langer om al zijn vriendjes te bezoeken en komt dan samen met opa en oma weer naar Dubai. Ook dat zal weer een nieuwe ervaring zijn voor hem.

Handtekening Imke

2 antwoorden op “Plog 23 – Afronden voor de summer break”

 1. De tijd vliegt echt, zo zit ik nog bij jullie bij Wijchen en doen we spelletjes met de kids en zo zitten jullie al weer een paar maanden in Dubai.
  En dan komen jullie ff deze kant op, wat leuk.
  Mocht je tijd hebben, app me dan maar. Jullie zijn ook hier welkom ( en kan ik de nieuwe locatie even laten zien ).

  Blijf genieten van jullie geweldige avontuur.

  Groeten!!
  Marco

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *