Het avontuur is voorbij, we zijn terug in Nederland

Daar zit ik dan met de laptop op schoot het begin van deze blog te schrijven. Hoe begin je zoiets? Wat wil ik zeggen? En wat voel ik nu eigenlijk? Het is juni 2020 en al bijna twee weken weet ik dat we terug naar Nederland verhuizen. Nou ja we, ik samen met Kyan en Nomi en Mels volgt later. Heel eerlijk, dat voelt op dit moment enorm ruk. Ik wil deze plek nog helemaal niet verlaten en het avontuur achter ons laten, maar we gaan het wel doen. Het niet samen afronden is niet waarvoor we aan dit avontuur zijn begonnen. Maar wie had kunnen voorspellen dat we in een pandemie zouden belanden die corona heet.

Lees verder “Het avontuur is voorbij, we zijn terug in Nederland”

Negen maanden Dubai, tijd voor vakantie

Header 9 maanden Dubai

Daar ben ik weer eens met een blog. Ik heb echt enorm veel vragen gehad over wanneer er weer een blog of plog online zou komen. Maar eerlijk is eerlijk, ik had er geen tijd voor – Mels gaat heel hard lachen als hij dit leest – en ik ben vooral aan het genieten hier van alles wat we mogen meemaken en doen. Naast dat zijn de weken ook snel vol met alle afspraken van de kids naast school en het sporten van Kyan en mijzelf. Aangezien de kerstperiode toch wel een mooi punt is om terug te blikken neem ik jullie mee in onze ruim negen maanden Dubai. Het is voorbij gevlogen.

Lees verder “Negen maanden Dubai, tijd voor vakantie”

Long time no see

Sunset in the desert

Long time no see. Zo is het ook echt. Ik eindigde de laatste plog met de eerste foto’s uit Nederland. Daarna kwam er bijna twee maanden niks online. Say what! Twee maanden inderdaad. Geen blog of plog om jullie bij te praten over onze zomer, ondanks vele verzoeken. Waarom niet? Dat vind ik een lastige vraag. Aan de ene kant had ik er gewoon even geen zin in en wilde ik genieten van alles wat we gedaan hebben. De andere kant omdat ik het zelf lastig vond wat ik dan moest schrijven. Het voelde gewoon even niet goed. Hoe dat komt vertel ik jullie in deze blog. Misschien wel een van de meest moeilijkste blogs die ik heb geschreven het afgelopen half jaar.

Lees verder “Long time no see”

Onze plannen deze zomer

Header blog onze plannen deze zomer

Een veelgestelde vraag in Dubai de afgelopen maanden was wat je gaat doen in de zomer. Het is hier nou eenmaal bloedverziedend heet in de zomer. Zelfs nu zijn er dagen die best al heel erg warm zijn qua hitte en het wordt ook steeds klammer nu. Sporten kun je eigenlijk alleen ’s ochtends vroeg doen buiten en ’s avonds blijft het ook tot laat erg warm. Veel Nederlanders en andere expats ontvluchten het land. Wij dit jaar niet, waarom niet? Dat vertel ik hieronder. Komt ie dan, onze plannen deze zomer.

Lees verder “Onze plannen deze zomer”

Superhero dag op school in Dubai

Header superhero dag op school in Dubai

Het is bijna eind mei en er komt een appje van school binnen. Op het ouder portaal – ja die hebben we hier in Dubai ook – staat alle informatie over de Superhero dag op school. Ik lees het wel drie keer om zeker te weten dat er Superhero staat. Ja Im, eerder die week had je nog zo’n grote mond dat je het fijn vond hier geen carnaval te hebben en dus ook geen verkleed stress. Binnen drie dagen kreeg ik de deksel op mijn neus. Half juni dus, Superhero dag. Drie lange weken van stress en discussie met de kids volgden, maar het is gelukt.

Lees verder “Superhero dag op school in Dubai”

Switchen van taal is nothing to worry about

Header Switchen van taal is nothing to worry about

Hoe gaat het met mijn cookie house? Of welke time is het? Zomaar een greep uit de zinnen die op dit moment uit de mond van Nomi komen. Ja, ook dit is verhuizen naar Dubai. De Engelse taal leren en dan ook je moedertaal blijven spreken. Het levert mooie zinnen op en vaak genoeg lachende gezichten. Wij gaan er dus nog wel even mee door, verwacht ik zo. Zoals de titel al zegt, switchen van taal is nothing to worry about en wij blijven lachen om de meest grappige zinnen.

Lees verder

Huisvrouw in Dubai

Header Huisvrouw in Dubai

Ik hoor jullie al denken, huh huisvrouw? Ja mensen dat staat sinds kort op mijn visum. Kortom, ik ben een huisvrouw in Dubai. Wie had dat ooit gedacht. De vrouw die altijd naast het moeder zijn ook carrière wilde maken woont nu in Dubai en werkt vooral even niet. Had je dit een paar jaar geleden tegen mij gezegd had ik je volledig voor gek verklaard. Ondertussen werk ik al ruim drie maanden niet en komt de zorg voor de kinderen grotendeels op mijn schouders terecht. Tijd dus voor een update. Wat doe ik hier zoal en raak ik al verveeld?

Lees verder “Huisvrouw in Dubai”

Verhuizen naar Dubai, de internationale papierwinkel

Header verhuizen naar Dubai, de internationale papierwinkel

Als je denkt dat je alles hebt gezien. Think again! Wie had kunnen vermoeden hoeveel verschillende papieren, instanties, vertalingen, pasfoto’s en handtekeningen nodig zijn om je verhuizing naar Dubai te regelen. De titel zegt het eigenlijk al, verhuizen naar Dubai, de internationale papierwinkel. Hier had ook kunnen staan, verhuizen naar Dubai, welkom in de hel qua papierwerk. Aan deze blog ben ik al maanden geleden begonnen, aangezien ik het overzicht zo compleet mogelijk wilde hebben kan hij nu pas online. Iedere keer als ik dacht nu kan het, kwam er een andere aanvraag of tegenslag qua papierwerk. Dat dus, zegt denk ik genoeg.

Lees verder “Verhuizen naar Dubai, de internationale papierwinkel”

Huis Tour van ons Dubai huis

Header Huis Tour Dubai Mudon

Na vele vragen om ons huis te laten zien en weinig inspiratie voor het schrijven van een blog deze week dan eindelijk de lang verwachte huis tour. Een tijd geleden in de blog – Hello Dubai, het vervolg – hebben jullie al een foto van het huis kunnen zien waar we in wonen. Dit keer een video, niet alleen van de buitenkant maar vooral binnen. Kyan en Nomi ook blij, want die willen eigenlijk al heel lang een vlog maken dus hebben ze dit keer geluk. Komt ie dan hieronder. De huis tour door ons huis in Dubai. Een huis waar we ons al echt ’thuis’ voelen. Kijk gezellig mee.

Lees verder “Huis Tour van ons Dubai huis”

Ramadan Kareem

Header Ramadan Kareem

Ramadan Kareem. De woorden die je nu overal in Dubai ziet. Vooraf wisten we niet wat we konden verwachten, aangezien het er in Nederland toch anders aan toe gaat tijdens de Ramadan. Ondertussen hebben we een hoop geleerd en merken we hoe het dagelijkse leven hier verandert. Hiervoor had ik nog nooit van een Iftar gehoord en nu gaan we zelfs naar enkele toe. Ook de term Ramadan Kareem of Ramadan Mubarak zei mij niets, tot nu toe. Heel Dubai staat in het teken van de Ramadan. Daarnaast zijn er ook veel leuke aanbiedingen voor dagjes uit. Een bijzondere ervaring om mee te maken.

Lees verder “Ramadan Kareem”