Superhero dag op school in Dubai

Het is bijna eind mei en er komt een appje van school binnen. Op het ouder portaal – ja die hebben we hier in Dubai ook – staat alle informatie over de Superhero dag op school. Ik lees het wel drie keer om zeker te weten dat er Superhero staat. Ja Im, eerder die week had je nog zo’n grote mond dat je het fijn vond hier geen carnaval te hebben en dus ook geen verkleed stress. Binnen drie dagen kreeg ik de deksel op mijn neus. Half juni dus, Superhero dag. Drie lange weken van stress en discussie met de kids volgden, maar het is gelukt.

Zodra ik alle informatie op de ouderportaal heb gelezen app ik Lisette dat ik die week niet zo’n grote mond had moeten hebben en ik nu toch verkleed kleding moet gaan regelen in Dubai. En dat terwijl ik dacht nog tijd te hebben tot ergens november bij halloween. Dat wordt hier schijnbaar uitbundig gevierd en laat ik nou net de halloween spullen wel meegenomen hebben in de container. Alsof ik het aanvoelde. De Superhero kleding dan weer net niet, of beter gezegd die hebben we nooit gehad.

Als ik Kyan en Nomi ophaal bij school en ze vertel over superhero dag weten ze zelf nog van niets. Ik geef aan dat ze er even over na mogen denken en ook thuis in de verkleed bak kunnen kijken of er iets in zit wat ze graag aan willen doen. Er zijn wel genoeg verkleed kleren meegenomen – met name voor en door Nomi – maar er zit niet echt een superhero bij. Dat laatste zeg ik er uiteraard op dat moment even niet bij. Op het ouder portaal staat ook dat je creatief kunt zijn en je eigen superhero mag bedenken. Onder het mom van ‘het valt te proberen’ zeg ik tegen Nomi dat K3 hier niet bekend is. Dan kan ze dus originele superhero zijn met haar K3 jurk. Jammerlijk mislukt helaas, ze trapt er niet in.

Een kleine week later probeer ik het nog een keer. Nomi is in de verkleed bak druk aan het zoeken en heeft haar Elsa jurk aangetrokken, gevolgd door haar zeemeerminnen jurk. Poging twee, Nomi wil je niet als zeemeermin naar superhero dag? Wonder boven wonder zegt ze volmondig ja. Ze zoekt gelijk schoentjes uit en andere accessoires die er goed bij passen. Ik denk alleen maar, zo dat is de eerste die ik geregeld heb. Niets bleek minder waar.

Zeemeermin verkleed kleding Nomi
Twee dagen lang dacht ik dat het verkleed issue voor Nomi geregeld was en had ze haar kleding zo klaar liggen thuis.

Ondertussen gaan de gesprekken met Kyan ook verder over superhero dag. Hij heeft alleen een Darth Vader pak hier in Dubai en dat dat echt niet goed genoeg is maakt hij vanaf minuut één duidelijk. Oké, voor hem moet ik dus op pad. Terwijl ik denk dat het kostuum issue voor Nomi opgelost is. Ik kijk bij een winkel, waarbij ze wat UV kleding hebben in superhero stijl en vraag of ze ook verkleed kleding hebben. Helaas. Ik app Gertruud en zodra ik van haar hoor dat ik naar Creative Minds kan gaan, bedenk ik mezelf dat ik dat zelf eigenlijk ook al wel wist. Even iets beter nadenken Im.

De meeste van jullie die mij kenen weten dat ikzelf totaal niet creatief ben en aangezien we toch al onderweg zijn maken we een tussenstop bij Creative Minds. Eenmaal binnen zie je pas hoe groot de winkel is. Echt alle kleuren versieringen, verkleed pakken, maskers en slingers zijn er. Je kunt het zo gek niet bedenken of het hangt in deze winkel. We zoeken even naar de goede rij met superhero pakken en voila de kids kunnen gaan zoeken.

Kyan weet vooraf al dat hij of de hulk of spider-man wil zijn. Dat maakt de keuze niet al te moeilijk. Beide zijn aanwezig en hij heeft een voorkeur voor spider-man. Op dat moment denken Mels en ik nog dat hij dus zo klaar is. Ook dit keer weer grandioos verkeerd gedacht van ons. Blijkt dat ze gewoon zes varianten spider-man pakken hebben. Tuurlijk, alsof één of twee varianten niet genoeg zijn. Aangezien de prijzen ook enorm verschillen kan Kyan kiezen uit twee opties. Meer dan 100 euro voor een pak gaat ons toch echt iets te ver. Scheelt een hoop keuze stress en achteraf gezien is hij toch best snel geslaagd.

Door naar Nomi. Voor de meiden is er een apart gangpad met superhero kleding. Al snel is duidelijk dat ze gewoon echt niet kan kiezen. Spider-woman, vrouwelijke joker, power ranger, captain marvel, alles is aanwezig. En ook hierbij van de meeste weer heel veel varianten. Ik maak er zelfs een filmpje van die ik in de familie app zet. Keuzestress op en top voor Nomi. Na heel, heel, lang nadenken is ze eruit en wil ze power ranger worden. Mels is ondertussen al gevlucht naar een ander deel van de winkel. Hij kon het niet meer aanzien deze discussie.

Nomi Power Ranger masker in bed
Ook in bed ontkomen we niet aan het Power Ranger masker van Nomi. Oké dan.

En dan is het zover. Alle discussies over de pakken zijn afgerond, ze zijn aangekleed en klaar voor Superhero dag. Dit keer is deze dag op school gekoppeld aan de ‘Bag for Life’ campagne. De kinderen wordt gevraagd zich te verkleden als een superhero om de wereld te helpen en goed voor het milieu te zijn. Ieder kind die twee plastic tassen of twee plastic flessen mee naar school neemt, krijgt er een bag for life voor terug. Mooie combinatie die de school heeft gemaakt om de kinderen hier ook bewust van te laten worden. Al helemaal in een land waar alles ingepakt wordt met plastic tasjes en eigenlijk niemand kijkt naar het milieu.

Kyan Nomi Power Ranger Spiderman klaar voor school
Mijn superhero’s klaar om naar school te gaan.

Eenmaal op school aangekomen blijkt dat zelfs alle meesters en juffen enorm hun best hebben gedaan om als superhero naar school te komen. De kinderen kijken hun ogen uit. Door de school is er een groen pad met glitters gemaakt en Kyan en Nomi worden zelfs even samen op de foto gezet. We hebben even moeten improviseren met de plastic tassen om in te leveren, aangezien we die vergeten zijn mee te nemen. Gelukkig hebben we er nog twee in de auto liggen.

Naast de gewone lessen hebben de kinderen ook een extra assembly gehad in het auditorium. Als ik de kinderen ophaal – ze zijn dan altijd om half 2 al klaar op donderdag – hebben ze het allebei erg warm. Ook wel logisch met die lange pakken en vooral die buik van Kyan is extra dik gemaakt en daardoor dus ook extra warm. Als Nomi en ik richting de klas van Kyan lopen raakt ze maar niet uitgepraat over de leraar van Kyan. Hij is verkleed als de Joker en Nomi vind hem toch wel erg spannend. Bij Kyan aangekomen heeft hij zijn masker niet op en dan is het goed. Ze wil graag op de foto met hem, maar zodra het masker weer op gaat vindt ze het toch wel heel erg spannend.

Nomi leraar Kyan Dubai Heights Academy school Power Ranger Joker
Nomi als roze Power Ranger samen met de leraar van Kyan als de Joker op school.

En dan is het tijd om naar huis te gaan en te genieten van het weekend. Wat hebben ze een leuke dag gehad en hier enorm naar uit gekeken. Als deze blog online komt gaan de kinderen nog maar een paar dagen naar school. Dan begint voor hen de zomervakantie al en ga ik samen met de kinderen naar Nederland. Wat vliegt de tijd en wat is het fijn om een aantal van jullie weer lekker te knuffelen en samen te borrelen en bij te kletsen. We kijken er naar uit. Voordat het zover is komt er komende zondag uiteraard weer een nieuwe plog online. Tot dan.

Handtekening Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *