Plog 22 – Back to normal in de UAE

Na een maand vasten tijdens de Ramadan en daarna een week vrij voor Eid al Fitr is het nu weer tijd voor het dagelijkse leven. Back to normal dus en dat geldt niet alleen voor ons maar voor zo ongeveer iedereen in de UAE. Alle schermen en doeken zijn weer weggehaald bij de restaurants, in het openbaar mag je weer eten en drinken en de scholen werken ook weer volgens het normale rooster. Geen tenten meer te zien door de stad voor de Iftars, nee gewoon back to normal dus. Dat is na een maand ook wel weer fijn. Kijk mee naar ons weekend van vorige week en de gewone week in Dubai.

Imke Nomi Zabeel Park onscherp
Weekend is begonnen en de vakantie bijna over. Tijd dus om samen nog even wat te ondernemen, voordat het gewone leven begint. We gaan richting Zabeel Park. Daar aangekomen laat ik Kyan een foto maken. Helaas niet helemaal scherp, maar ik vond hem toch leuk.
Zabeel Park Flee market
We zijn op weg naar de Flee Market die hier deze week gehouden wordt. Ik hou van marktjes en sleep Mels met de kids mee. Iedere week is de Flee Market ergens anders en dit is een locatie die we nog niet gezien hebben. Prima combinatie dus. Eenmaal aangekomen zien we van een afstandje hoe druk het al is. Ongelofelijk, maar we laten ons niet afschrikken uiteraard.
Zeemeermin kwasten Flee Market
We kopen een paar kleine dingen. Onder andere deze leuke make-up kwasten in de vorm van een zeemeerminnen staart. Je kunt Nomi niet blijer maken. Stiekem vind ikzelf ze ook wel erg leuk.
Kyan Zabeel park plantenbak kussen
Op de weg terug wil deze man toch ook nog wel op de foto. Hij verzint dit helemaal zelf, zo leuk 🙂
Dubai Frame Zabeel Park
Ik maak snel nog een foto van het Dubai Frame, aangezien het Zabeel park ernaast ligt.. Hier wil ik binnenkort echt nog keer heen en dan helemaal bovenin lopen. Daar is een deel van de vloer van glas. Benieuwd wie van ons daar allemaal durft te lopen… Dat is voor later.
Strand gel nagellak eraf
Onze laatste dag vakantie is aangebroken en we besluiten nog even naar het strand te gaan. Dit keer naar Jabal Ali Open Beach. Daar aangekomen laat een stuk van mijn gel nagellak op mijn middelvinger los. Hoe stom!? In plaats van een boekje lezen pulk ik dus maar alles eraf. Ziet er anders ook niet uit.
The Pointe Palm Jumeira
Na het strand rijden we door naar de Palm Jumeirah. We besluiten even bij The Pointe te gaan kijken. Als we de auto geparkeerd hebben en buiten lopen merken we hoe klam en warm het is. We lopen een kort rondje, genieten van het uitzicht en elkaar en besluiten dan een hapje te eten.
Nomi slaapmasker Lis
Thuis is het bedtijd voor de kids, aangezien op zondag de school weer begint. Nomi heeft dit slaapmasker van Lis gekregen tijdens onze mini staycation en sindsdien doet ze deze ’s nachts op in bed.
Kyan slaapmasker aap
Kyan kan dan uiteraard niet achter blijven en besluit zijn slaapmasker uit de kast te halen en ook op te doen. Alhoewel dat niet helemaal lukt zoals je ziet. Terwijl ik deze foto maak draait hij zich om en trekt vervolgens het masker helemaal van zijn hoofd.
Kyan sporten slaapkamer
Na het sporten op school gaat Kyan op onze slaapkamer nog even verder. Hij wil graag sneller worden met zwemmen en naast de zwemtraining wil hij ook thuis extra sporten. Trainen vindt hij wel minder leuk als wedstrijden zwemmen, maar een gaat niet zonder het ander als je wilt winnen.
Nomi Kyan tekening vaderdag creatief
Na al het sporten is het tijd om een mooie vaderdag tekening te maken. Aangezien er op zondag hier gewerkt moet worden geven wij het op zaterdag aan hem. Ze hebben in ieder geval goed hun best gedaan samen. Hoe onze vaderdag eruit zag zien jullie volgende week in de plog.
Venus's Angels team kampioen Rackets Academy
Zoals ik al een paar keer benoemde ben ik weer begonnen met tennissen. Laat mijn team – Venus’s Angels – nou gelijk kampioen zijn geworden dit jaar 🙂
Nomi eerste keer kapper Dubai
Dit meisje moest hoognodig naar de kapper. Terwijl Kyan zijn langste dag op school heeft haal ik Nomi gelijk op en hoeft ze niet naar de Siblings Club – naschoolse activiteit – zodat we een meidenmiddag hebben. Ze wilde zo graag dit samen doen dus dan regelen we dat. Kind blij, moeder blij.

Dit was ‘m dan onze eerste normale week. Mels werkt weer volle dagen – dat was tijdens de Ramadan overigens niet echt anders – en de kinderen gaan weer volle dagen naar school. Heb ik weer wat meer tijd om alles achter de schermen te regelen voor iedereen. Alhoewel het uiteraard ook wel erg gezellig was wat meer tijd samen. Het gewone leven zal hier overigens niet zo lang duren, aangezien binnen nu en twee weken veel mensen naar hun ’thuisland’ vliegen om daar de zomer door te brengen. Voor nu genieten we nog even van onze vrienden hier, voordat de zomer begint en het stil wordt in Dubai en de rest van de UAE.

Handtekening Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *