Plog 10 – Onze eerste Dubai week

Hier is hij dan eindelijk. De plog vol foto’s met onze eerste week in Dubai. Ik weet het, ik heb jullie geduld op de proef gesteld. Wat zijn we druk geweest hier en de prioriteit lag bij een geschikt huis vinden en ook tijd maken voor de kids. Voor hen is het ook een grote verandering en na huis drie bekijken waren ze er eigenlijk al klaar mee. Onze dagen deelde ik dus op in huizen bezichtigen, boodschappen doen – wat een drama in zo’n grote hypermarkt als je de weg niet kent – of andere zaken regelen. Daarna maakte ik tijd voor de kids. Volgens mij een goede compromis die heeft geleid tot tevreden kids en tevreden ouders. Kijk weer gezellig mee.

Mels Kyan Nomi Dubai Airport
Daar zijn we dan! Gearriveerd in Dubai en binnen 45 minuten van vliegtuig, door de douane, koffers opgehaald en hop richting het hotel.
The Dubai Mall Kyan
Zodra we diezelfde dag The Dubai Mall inlopen ziet Kyan bij de eerste winkel deze staan. Gelijk een foto maken maar.
The Dubai Mall Nomi
Nomi wil graag poseren voor de grote waterval met vallende mensen, zoals ze het noemt. Uiteraard geven wij daar gehoor aan. Het speeltje van de MC Donalds’s mag natuurlijk niet ontbreken op de foto.
Zandstorm Dubai
Vrijdag op mijn verjaardag is dit ons uitzicht de hele dag. Zandstorm! Nederlanders die in Dubai wonen waar we contact mee hebben vragen al of wij de herfst hebben meegenomen. Haha.
Dubai Polo & Equestrian Club eten
Ondanks de zandstorm en de afgeblazen beach party – in verband met het weer – eten we toch lekker buiten bij de Dubai Polo & Equestrian Club. Ik stuur deze foto gelijk door naar Hanneke. Samen hebben we in Düsseldorf op de kerstmarkt ook zoete aardappel friet gegeten en moest daar gelijk aan denken.
Kyan Nomi knuffelen bed Abidos hotel
Onze twee volle dag in Dubai en als deze twee wakker worden komen ze even bij ons in bed. Na een tijdje besluiten ze dat ze willen knuffelen, maar het duurt een paar minuten plus een onderhandeling voordat ze besloten hebben op welke manier. Te grappig, maar het is gelukt zoals jullie kunnen zien.
Abidos hotel Al Barsha zwembad Nomi
Het is de tweede dag op rij dat we naar huizen gaan kijken. Nomi wil heel graag zwemmen, aangezien dat tijdens de zandstorm niet echt fijn was dus als we even een uurtje hebben tussen de bezichtigingen door rijden we snel naar het hotel.
Nomi lift Abidos hotel Dubai
En weer door. Nomi en Kyan zijn er wel klaar mee en willen geen huis meer zien. Dus de iPads gaan mee, zodat zij gewoon in de auto kunnen blijven zitten.
Imke auto rijden Dubai
Het is zondag en Mels zijn eerste werkdag. We rijden naar kantoor en dan is het moment daar. We zijn met z’n drietjes zonder papa. Kyan vraag gelijk of hij een foto mag maken hoe mama alleen in de auto rijdt zonder hulp van papa. Uiteraard mag dat en dit is het resultaat.
Mitsubishi Pajero Deira City Center
We parkeren gelijk in de buurt van Mels zijn werk. Aangezien het nog vroeg is zijn er genoeg plaatsen vrij en kan ik makkelijk inparkeren. Daar was ik het meeste bang voor. Krijg ik deze auto wel netjes op een parkeerplek. Deze keer was het geen probleem zoals jullie zien.
Pop Nomi speelgoed auto
We gaan naar de Day to Day winkel waar de kids een cadeautje mogen uitzoeken. Nomi kiest een grote soort barbiepop. Binnen een half uur is er al een been af. Topcadeau dus 😉
Ikea Dubai lunch
Door naar de Ikea. Aangezien er wat mis is gegaan bij onze reservering van het hotel en Expedia is het tijd om een logeerbed te kopen. We beginnen in het restaurant. Het lijkt alsof we gewoon in Nederland zijn. Totdat we door de winkel lopen en het gebed begint. Dan weet je zeker dit is geen Nederland, maar Dubai!
Prive zwembad Abidos hotel
Na onze boodschappenronde gaan we naar het zwembed. Net op tijd, zodat we nog zon hebben op het dak. De kids genieten, terwijl ik verder ga met afspraken maken met makelaars. Kan slechter, want ondanks dat ik zaken aan het regelen ben lig ik lekker op een ligbedje in de zon.
Nomi regenboog slippers Carrefour
Mels zijn eerste werkdag zit erop en we spreken af in de Mall of the Emirates net achter ons hotel in Al Barsha. We gaan sushi eten, maar voordat het zover is moet ik nog even snel wat halen in de Carrefour wat ik vanochtend vergeten ben. Nomi ziet deze slippers en is helemaal verliefd. Wij iets minder, dus de slippers mogen alleen aan op de hotelkamer.
Kyan Nomi assessment Sunmarke School
Maandag dus tijd voor de assessments op school. Kyan is al eerste aan de beurt. Als hij bezig is maak ik met Nomi alvast een rondje door de school. Daarna is het haar beurt. Zij mag spelen bij groep 2 – FS2 -. Het is een beetje spannend met al die Engels sprekende de kinderen, maar Nomi houdt zich goed. Aan het einde heeft ze een dikke knuffel verdiend. En Kyan uiteraard ook. Trots op hoe ze dit gedaan hebben.
Ijsje Abidos hotel zwembad
Na de assessments is het tijd om te… zwemmen! Ze beginnen pas 17 maart op school dus nog even genieten en het vakantiegevoel vasthouden. Als ze even hebben gezwommen is het tijd voor een ijsje. Het is ondertussen een dagelijkse traditie. Zodra we bij het zwembad zijn wordt er na ongeveer een half uur gevraagd: ‘Mam mogen we een ijsje?’. Zeg daar maar eens nee tegen.
Imke Abidos Hotel OOTD
Ook op woensdag is het tijd om huizen te bekijken. Ik stuur deze foto naar Mels met een kusje. Hij is hard aan het werk en dit verdiende hij wel.
Morning traffic Dubai
Het is donderdag en Mels gaat zelf naar het werk, aangezien ik met de kids de auto deze dag niet nodig heb. We krijgen deze foto binnen. Nog een beetje mistig zo vroeg, maar de drukte valt mee op de weg.
Nomi trap zwembed Abidos Hotel Al Barsha
Wij hebben deze dag geen auto en houden rustdag. Mels moet nog een dagje werken en ik heb voor het eerst geen bezichtiging gepland staan. Heerlijk. Even tijd voor de kids. Wat ga je dan doen… Het zwembad!
Nomi Imke zwembad Abidos Hotel
Nomi is toch wel moe van deze eerste week. Heel begrijpelijk en zodra ze bij me ligt valt ze gelijk in slaap. Heerlijk even zo’n momentje samen, terwijl Kyan nog lekker aan het zwemmen is. Een prima afsluiting van de eerste week in Dubai dacht ik zo.

Dit was ‘m dan. Onze eerste zeven dagen Dubai in foto’s. Eind van de week zal ik een blog plaatsen over onze belevenissen deze dagen en onze huizenjacht. Dan het volledige verhaal, maar nu hebben jullie alvast een impressie gehad. Ik wens jullie een hele fijne week toe en bedankt voor het lezen!

Handtekening Imke

2 antwoorden op “Plog 10 – Onze eerste Dubai week”

  1. Zo tof om al jullie belevenissen hier te lezen. En ook de berichten op Facebook en Instagram, lang leve social media!!!??
    Kan bijna niet wachten op de volgende plof.
    Fijn om te lezen dat jullie langzaamaan jullie draai vinden.

    Groeten uit winderig Lent

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *