Plog 14 – Het echte leven is begonnen

De blog van afgelopen week liet het al zien. Kyan en Nomi gaan nu naar school. Daarnaast is het huis nu – zo goed als – helemaal ingericht en klaar. Ik kan dus niets anders zeggen dan dat de titel al zegt. Het echte leven is begonnen. Ik krijg heel vaak de vraag van jullie of ik mezelf al verveel nu de kids naar school zijn, maar het antwoord is een volmondig Nee. Tot nu toe vermaak ik mezelf prima met leuke mensen hier, regel ik alles voor de kids en heb ik al een vrijwilligers baan(tje). De komende plogs zal ik even de foto’s van afgelopen weken laten zien. Dat is er beetje bij ingeschoten dus hier komt weer een inkijkje in ons leven hier.

Nomi poppenhuis
Nu onze spullen er zijn kan Nomi ook haar beloofde poppenhuis krijgen, met dank aan Casper en Christien. Ze had hem al weken gezien, maar in het hotel was het niet handig. Mels heeft tot bijna middernacht alles in elkaar geschroefd, maar dan heb je ’s ochtends ook wel een mega blij kind!
Tuinset Mudon
Naast het poppenhuis hebben we ook tuinstoelen geregeld. Wel zo handig, want op sommige dagen is het nog prima weer om lekker buiten te zitten. Weer een klusje gedaan. Overigens heb ik ze zelf in elkaar geschroefd. Trots op mezelf 😉
Schilderij aap huis Mudon
Mels heeft ook de aap opgehangen bij de eettafel. Daar word ik nou blij van. Enorm internationaal schilderijtje wel. Van Thailand, naar Nederland en nu weer Dubai. Overigens vond de verhuisploeg hier in Dubai dat ik maar moeilijk deed om dat schilderij. Heb ze zo ongeveer als een havik op hun vingers gekeken bij het neerzetten en uitpakken haha…
Kussenslopen met veel belangrijke mensen in NL
De bedden maken we op met deze mooie kussenslopen uit Nederland. De kids willen niks anders meer. Veel belangrijke mensen die je zo toch dagelijks even kunt zien.
Fietsen Zwembad Mudon Rahat
Nu de fietsen er zijn kunnen we onze inburgering hier loslaten (lees bijna iedereen doet alles met de auto, zelfs paar honderd meter naar het zwembad), maar wij nu dus weer met de fiets. We zijn niet de enige gelukkig.
Nieuwe trampoline Souq
’s Avonds wordt ook nog de trampoline geleverd en die moet natuurlijk gelijk in elkaar gezet worden. Wij zijn de beroerdste niet dus als de liefste ouders van de wereld doen wij dat uiteraard 🙂
Lulu Al Barsha Dubai vis
Tijd voor de boodschappen. Ik kom deze vis tegen en kan het niet laten een foto voor Patricia te maken. Ik weet dat ze een hekel heeft aan vis dus extra leuk om deze door te sturen haha.
Boodschappen Carrefour Mall of the Emirates
Uiteindelijk eindig ik bij de Carrefour met een volle kar en duurt het 2,5 uur voordat ik weer thuis ben. Heel ochtendprogramma hier boodschappen doen in de hypermarket. Maar ondertussen ken ik redelijk de weg en gaat het steeds makkelijker.
Disco tijd voordat Nomi naar bed gaat
Als het bedtijd is besluiten Nomi en ik dat we disco avond houden. Even een klein half uurtje dansen en gek doen samen. Lampen uit, airco aan, disco bal aan, muziek aan en gaan met die banaan. Zoveel lol hebben we dat Nomi maar niet stil kan staan voor de foto. Vandaar dit resultaat.
Auto takelwagen Dubai
Het is dinsdag en een collega van Mels gaat trouwen. Aangezien de bruiloft niet voor collega’s is is er wel een leuk feest vooraf in Zuma. Helaas stopt onze auto ermee – die we net 48 uur in ons bezit hebben – en worden we weg getakeld.
Selfie Imke The Dubai Mall
We worden afgezet bij de Dubai Mall en vanuit daar regelen we een taxi naar huis. We hebben geen zin meer in een feestje en zijn ook al mega veel te laat hierdoor. Zit je dan helemaal opgedirkt, zonder het feest te bereiken. Manlief was zo chagrijnig ervan dat hij ook niet meer op de foto wilde. Oke, oke beetje eigen schuld, want ik heb hem wel enorm geplaagd dat de auto stopte. Ik wilde graag de Audi Q5 en hij de Audi A6. Wat denk je… We kopen toch de A6 en die stopt er dan dus zo snel mee. Ik kon het dus niet laten om daar wat over te zeggen.
Kyan Nomi zwembad Mudon
Bijna weekend en de kids hadden hier toen nog vakantie dus tijd voor het zwembad. Na een hele lange tijd lukt het ze eindelijk om samen in de donut te blijven zitten. Nog geen 10 seconden, nadat ik deze foto maak liggen ze er al weer uit. Ze hebben in ieder geval veel plezier samen!
Mall of the Emirates selfie Imke Kyan Dubai
Als het weekend weer begint gaan we wederom Sushi eten bij Yo Sushi in de Mall of the Emirates. De kids kunnen niet wachten. In de parkeergarage maken deze leukerd en ik een selfie. Eindelijk wil hij weer eens op de foto 🙂
Mels Nomi ontbijt maken Mudon Dubai
Vrijdagochtend en de eerst weekenddag. Deze twee leukerds maken een ontbijtje voor mij. Lief!
Desert Dubai Mitsubishi Pajero
We gaan op pad en rijden door de woestijn. Dit levert prachtige plaatjes op.
Mels Kyan Nomi desert
Ik vind dit zo’n mooie foto van deze drie knapperds!
Dromedaris Dubai desert
En deze komen we onderweg ook heel vaak tegen. Nomi en Kyan hebben hele discussies of het nou een kameel of dromedaris is, maar zo leuk om te zien en gewoon langs te rijden op een paar meter afstand.

Dit was ‘m alweer. Een nieuwe plog vol met foto’s van ons leven hier. Hopelijk vinden jullie het nog steeds leuk om mee te kijken en scheelt het denk ik enorm dat jullie in Nederland ook al lekkere zonnige dagen hebben gehad op dit moment. Hier zijn mijn zus, zwager, nichtje en neefje al enkele dagen bij ons en genieten de kids van elkaar en is het enorm leuk om ons leven hier te laten zien. Tot de volgende!

Handtekening Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *