We wonen in Dubai!

Van water, elektra tot wifi. Het is een hele andere wereld hier. Ondertussen kunnen we het woord ‘deposit’ dromen en zijn we vooral blij dat de meeste zaken geregeld zijn. Of tenminste, dat denken we. We weten het hier nooit zeker en wat er nog komt blijft afwachten, maar we hebben zeker ons plekje hier al wel gevonden. We genieten van het weer – ondanks de vele regen voor Dubai begrippen tot nu toe – en genieten ook vooral van elkaar. De weekenden zijn heerlijk en elke keer ontdekken we iets nieuws. Maar eerst nog een paar weken terug in de tijd, de verhuizing. De foto’s, en hoe het ons verging hier in Dubai. Hoe de verhuizing in Nederland verliep kunnen jullie hier teruglezen.

Van Rotterdam naar Jebel Ali

Als de container eenmaal is weggereden uit Cuijk besluiten wij al snel online de boot te gaan volgen. Na enkele dagen merken wij dat het niet helemaal goed gaat en de boot nooit op tijd in Rotterdam kan zijn. We bellen snel UTS Verkroost en wat blijkt de boot gaat inderdaad minimaal een week vertraging hebben en onze container staat dus voorlopig in Rotterdam te wachten. Beter gezegd dit was al langer bekend, maar niemand heeft hierop geanticipeerd bij het verhuisbedrijf.

Later die dag zullen ze ons laten weten welke aankomstdatum nu geschat is. Als de email eenmaal binnen is betreft het niet een week vertraging, maar zeker tien dagen. Een fikse tegenslag die we horen op de dag van vertrek richting Dubai. Helemaal als dus blijkt dat je kampeer avontuur in je eigen huis nergens voor nodig is geweest en je nog gewoon van je spullen had kunnen genieten. Niet fijn! Een container meerdere dagen in de haven laten staan kost namelijk extra geld.

Ik zal jullie de rest van het verhaal besparen en ik kan er niet teveel over zeggen aangezien er nog door een advocaat aan gewerkt wordt. Als eenmaal onze spullen wel vertrokken zijn uit de haven van Rotterdam houden wij de boot goed in de gaten. De aankomst in de haven van Jebel Ali in Dubai kan namelijk nog langer duren als het weer tegen zit. Of korter, bij goed weer onderweg maar hier durfden we al helemaal niet meer op te hopen. Uiteindelijk komt de boot dertien dagen later dan vooraf gepland aan in Jebel Ali. Beter gezegd, ook in Dubai hebben wij een week gekampeerd in ons huis.

De container gaat vanaf de haven in Dubai naar de douane en deze check duurt normaal gesproken ongeveer drie dagen. Hierbij hebben we uiteindelijk wel mazzel en met drie dagen is de container dan ook eindelijk bij ons huis in Mudon. Als hij de straat in rijdt vragen de kids al of ze gelijk op de bank mogen zitten en fietsen. Ik stel ze gerust, tuurlijk mag dat. Lekker genieten van onze eigen spullen. Uiteraard moeten ze ook wel even meehelpen uitladen die dag. Overigens hadden we lekker Nederlands weer. We begonnen met een bak regen, lees bij de voordeur lagen enorme plassen water. Tijdens het uitladen hebben we ook nog enkele regendruppels gehad, daarna veel bewolking en we eindigden met een zonnetje.

Om te zorgen dat de container bij ons voor de deur mocht komen hebben we ook nog wel wat stress gehad. Officieel mag zo’n grote container niet op onze community komen, ondanks dat we wel netjes onze Moving Permit hadden geregeld. Zonder Moving Permit, sowieso geen verhuizing. Bij de slagboom word je dan gewoon tegen gehouden. Na lang aandringen en overleg mocht het gelukkig toch. De security zou alles in de gaten houden. Helemaal prima vonden wij. De andere optie was namelijk alles overladen op een kleine vrachtwagen en dat vonden wij een slecht idee. Uiteindelijk heeft de security ook maar maximaal een half uur alles in de gaten gehouden en was het totaal geen probleem.

Container uitladen

Uitpakken container Mudon Dubai
De container is er! Het open doen is nog even spannend en aan de verzegeling zie ik dat de container in ieder geval een keer bij een douane is open geweest. Op dat moment weet ik niet of dat in Rotterdam of Dubai is geweest, maar daar kwam ik snel genoeg achter.
Douane controle container Dubai Jebel Ali
Het is in Dubai geweest. De mannen van het verhuisbedrijf vertellen mij dat alle dozen die met dit tape zijn dicht geplakt open zijn gemaakt door de douane. Er is niets wat verkeerd was en alle spullen zaten er nog in, maar er zijn wel veel dozen open geweest. Van keukenspul, tot handdoeken en voetbal spullen van Kyan. Het is allemaal gecheckt.
Verhuisdozen Mudon keuken
Als ik dit zie denk ik dit gaat nooit passen in de keuken. Zo ziet het er na het uitpakken van de dozen ook uit. Een week later, als ik onder andere wat bestekbakken heb geregeld, past alles net in de kastjes op een paar pannen na.
Imke container verhuizen Dubai Mudon
Terwijl alle dozen, bedden, etc. naar binnen worden gebracht sta ik de hele ochtend bij de container buiten. Alle dozen en materialen zijn genummerd en ik mag afvinken of alles er is. Ik stuur Kyan dus op pad voor de foto’s en video’s deze ochtend.
Green Egg uitpakken uit container Mudon Dubai
De bbq van Mels staat helemaal achterin de container. Ik had de mannen al gewaarschuwd dat hij erg zwaar was en dat iedereen zou moeten helpen tillen. Telkens keken ze mij aan alsof ik gek was geworden. Maar toen het eenmaal tijd was om hem eruit te tillen hebben ze er zelf nog wat mannetjes bij moeten halen. Het uitpakken zelf was ook een hele klus zoals jullie kunnen zien. Het derde kind van manlief moet wel heel in Dubai aankomen uiteraard.
Green Egg Mudon uitpakken na verhuizing
Ik heb als een havik staan kijken en filmpjes staan maken bij het uitladen en uitpakken van Mels zijn green egg. Mels moest de verhuisdag naar kantoor en kon er niet bij zijn. De hoeveelheid appjes over zijn bbq die dag. Niet normaal. Hij moest en zou weten of het ding goed was aangekomen. Mannen en hun speeltjes…. Overigens dachten deze mannen nu dat ze nu eindelijk bijna klaar waren met uitpakken van de bbq, maar niets bleek minder waar. Als je de deksel open deed zat hij ook nog vol met piepschuim.
Kyan Nomi fietsen Mudon Dubai
Als de container leeg is en deze twee al even op de bank hebben gezeten willen ze graag gaan fietsen. Ik vraag de verhuisploeg of ze snel het stuur van Kyan’s fiets recht willen zetten en hoppa ze kunnen gaan. Helemaal blij die twee. Zo mooi om te zien.
Fiets Imke Mudon Dubai Gazelle Heavy Duty
Herinneren jullie die foto nog waarbij er heel veel mensen mijn fiets uit elkaar aan het halen zijn tijdens de verhuizing in Nederland. Toen ik dit zag moest ik heel erg lachen. Ook in Dubai waren er meerdere mannen voor nodig om hem enigszins in elkaar te krijgen. Mels heeft een dag later de mand ook weer voorop gezet. Ik wilde zo graag mijn fiets meenemen dat er heel wat werk in is gegaan. Tot nu toe nog steeds enorm blij mee. Ik fiets naar de supermarkt hier in Mudon, het park en het zwembad. Ideaal!

Zo en toen was alles binnen in huis of in de tuin. Het voelt gelijk als thuis met je eigen spullen. Heerlijk! De kids genieten er enorm van en wijzelf ook. Ondertussen hebben we wel een boekenkast aangeschaft, aangezien die ingebouwd waren in Cuijk en een extra tv kastje. Kyan heeft hier namelijk – eindelijk – zijn eigen playstation kamer voor de keuken. Hij is helemaal gelukkig. Misschien iets te, aangezien hij vooral zijn zusje nog wel eens wil wegjagen daar. Een 9 jarige krijgt nou eenmaal een beetje een grote mond, maar ondanks alle pracht en praal hier proberen we dat toch maar een beetje in te tomen. Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. We blijven wel Hollanders he!

Ondertussen genieten wij al meer dan een maand in ons huis van onze spullen. De meeste klusjes in huis – hordeur vervangen, kastjes stellen, douchekop vervangen, etc. – is na een hoop gedoe en geregel ook bijna afgerond. Het gaat allemaal niet zonder slag of stoot hier, maar de aanhouder wint. Gelukkig hebben we een fijne landlord die ook erg haar best doet om het snel geregeld te krijgen. Dat scheelt een hoop. Helaas is er nog een airco unit kapot, maar het weer werkte gelukkig mee. Hierdoor hebben we het nog niet enorm gemist. De airco’s op alle slaapkamers doen het wel en dat is toch wel het belangrijkste. Nu hopen dat de woonkamer ook weer snel gekoeld kan worden, aangezien de temperaturen nu toch wel echt gaan oplopen. De zomer gaat hier nu langzaam echt beginnen!

Handtekening Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *