Plog 16 – Familiebezoek in Dubai

Terwijl het in Nederland moederdag is – in Dubai was dit al eind maart – komt deze plog over familiebezoek online. Dit zijn dagen dat je iedereen net iets meer mist. Dit keer de foto’s van de meivakantie samen met mijn zus, zwager, nichtje en neefje. Wat vliegt de tijd als het gezellig is. Zoals mijn zus zei tegen mij, via de app en telefoon denk je dat je veel mee krijgt, maar als je hier bent zie je toch dat je veel mist. Dat is ook wel zo. Ik probeer iedereen zoveel mogelijk op de hoogte te houden via de site, app of telefoon, maar ik kan jullie niet over alles bijpraten. Zoonlief zou het liefste een vlog gaan beginnen om alles aan jullie te laten zien. Hier zijn Mels en ik dan zeker nog niet van overtuigd. Voor nu dus gewoon weer een fotoserie.

Kyan Rob Sjors zwembad Community Club Mudon
Zwemmen, zwemmen en nog eens zwemmen. Dat is de vakantie van de kids van mijn zus. Dagelijks zijn ze bij de Community Club te vinden. Zodra onze kids uit school komen gaan ze er ook gelijk heen. Ze hebben ook wel geluk met het weer. De temperaturen zijn iets gedaald en er staat veelal een beetje wind. Heel goed uit te houden.
Roos Sjors Palace Beach
Mijn zus geloofde niet dat je met gemak 1,5 uur in de supermarkt kan zijn hier. Totdat… ze ‘even’ meeging. Zo grappig om te zien dat zij haar ogen uit kijkt, terwijl voor mij zo’n hypermarket al helemaal normaal is geworden. Deze leuke strandstoeltjes vonden we ook in de Carrefour. Had zij even mazzel en konden zij ze gelijk testen een dag later op het strand. Goedgekeurd volgens mij.
Huurauto Nissan kofferbak open
Als ik thuis kom om ze op te halen en mee te nemen naar de school van Kyan en Nomi tref ik de huurauto zo aan. Te grappig en ik kan het dus niet laten om er een foto van te maken haha!
Bake Sale Dubai Heights Academy
Op de school van Kyan en Nomi is er een baking sale. Iedereen gaat mee om wat lekkers te scoren. Ik heb zelfs – met wat hulp van zuslief – ook een taart gebakken. Wie had dat gedacht?! Als we wat lekkere dingen hebben gekocht is het tijd om snel te gaan eten en te genieten van het weekend.
Nomi Kyan Sjors Roos ijsbaan Dubai Mall
We gaan naar de Dubai Mall en treffen Mels bij de ijsbaan. Een makkelijk punt om af te spreken en de kids kijken hun ogen weer uit.
Aquarium Dubai Mall
Als we snel een hapje hebben gegeten gaan we ook nog even bij het Aquarium kijken met iedereen. Hoe leuk toch gewoon in de shopping mall? Over 1,5 week gaat Nomi hier met school heen en dan mag ze ook echt naar binnen om te kijken. Benieuwd hoe ze dat vindt.
Lichtshow Burj Khalifa Dubai Mall Dubai Fountain
We eindigen onze avond bij de Burj Khalifa. Eerst zien we de Dubai Fountain Show en 15 minuten later begint de lichtshow. In januari hebben wij de vuurwerkshow gezien. Die was erg mooi en deze doet er zeker niet voor onder. Blijft leuk om te zien. Overigens moet Nomi uiteraard 5 min voor de show plassen. Dit keer is Mels aan de beurt om mee te lopen. Ik zeg nog dat ze wel de show mist als ze nu gaat. Eenmaal teruggekomen laat Roos duidelijk aan Nomi weten alles gemist te hebben. Te grappig. Gelukkig vond Nomi het helemaal niet erg.
Imke Mels Dubai Mall
Het was niet helemaal Mels zijn avond, maar een kleine glimlach kon er bij deze selfie nog net vanaf.
Imke Nomi roltrap Dubai Mall Adidas Stan Smith moeder dochter sneakers
Staan we hoor op de roltrap in de Dubai Mall met onze moeder, dochter sneakers van Adidas. Ik blijf ze fantastisch leuk vinden 🙂
Rob Mayke Burj Al Arab Wild Wadi Jumeirah
Het is vrijdag dus weekend. Tijd voor het waterpark. We besluiten naar Wild Wadi te gaan. Uiteraard moet je dan even poseren voor de Burj al arab. Dit keer is Kyan ook voor het eerst van de glijbaan gegaan waar het luikje onder je voeten opeens wegvalt. Stoer!
Roos Nomi Sjors ijsje Wild Wadi Waterpark
Bij een dagje plezier in het Waterpark hoort uiteraard ook een ijsje. Genieten!
Koningsdag Dubai
Het is Koningsdag en dat laten we in Dubai niet aan ons voorbij gaan. Voor vertrek even snel een groepsfoto. Er is door Club NL een hele middag voor de kids georganiseerd inclusief kleedjesmarkt. Ondanks dat voelt het toch wel gek. Koningsdag in de hitte, zonder alle vrienden en mijn ouders die altijd wel even mee het dorp in gingen. We hebben ons prima vermaakt, maar als de foto’s uit Nederland binnen komen voelt het toch even gek.
Roos Nomi Rob Koningsdag Dubai DIA Al Barsha
Er is genoeg te doen voor de kids bij het Kinderoranjefeest. Ze hebben een hele kaart met spelletjes die ze kunnen doen. Ook slijm maken. Dat ligt diezelfde avond nog in de prullenbak, aangezien mijn tas al onder de smurrie zat. Maar goed het maken zelf vonden ze leuk en de poffertjes smaakten prima. Ook Rob heeft zich kostelijk vermaakt.
Sjors Imke Mudon Dubai
Terwijl Mels de bbq aan het voorbereiden is is Sjors er van overtuigd dat hij mij wel kan optillen. Ik mag niet staan, want dan ben ik te groot. Zo zou het wel moeten lukken. Hoe schattig!
Mels bbq Big Green Egg Rob
Staat ie hoor in zijn natuurlijke habitat achter zijn Big Green Egg. Het kind is weer blij als hij hem mag gebruiken.
Kyan Nomi Roos Sjors eten Mudon Dubai
Deze vier eten weer gezellig samen aan tafel. De eerste avond levert het wat geruzie op wie op welke stoel mag zitten, maar uiteindelijk is het dan toch gelukt om gezellig samen te eten. Leuk!
Dragon Mart Roos Imke Rob
Ik had in de Familie app al wat foto’s van de Dragon Mart laten zien. De Alie Express in real life zeg maar. Een bezoekje kan dus niet uit blijven. Gaan we dan.
Roos Nomi Polo Club Dubai
En dan is het alweer bijna tijd om afscheid te nemen. Iedere dag samen zwemmen, knutselen, eten en plezier hebben. Hoe fijn was het. We gaan nog gezamenlijk uit eten bij de Polo Club dicht bij ons huis. Een bezoekje aan de stallen kan dan natuurlijk niet achterwege blijven.
Afscheid nemen Kyan Sjors Imke Roos
De kids gaan nog even een uurtje naar bed, voordat ze naar het vliegveld moeten. Sjors vindt dat hij zo wel even kan slapen tot aan het vertrek bij mij. Schatje is het. Nomi vindt het afscheid heel lastig en dat is moeilijk om te zien. Het was ook een super gezellige week, ondanks dat onze kids gewoon naar school gingen. We hebben genoten en hopelijk zien we elkaar snel weer.

De tijd vliegt als het leuk is en dat was ook echt zo. Ondanks dat ons dagelijks leven gewoon doorgaat als er bezoek is. Lees school, tandarts en meer van dat soort zaken is het toch erg leuk om samen dingen te ondernemen en te laten zien hoe wij ons leven ingericht hebben hier. De kids hebben eigenlijk iedere middag samen kunnen zwemmen. Voor school werd er geknutseld of een filmpje gekeken en samen gegeten. Ook heb ik een avondje op alle vier de kids gepast, terwijl Mels voor zijn werk uit eten ging en Mayke en Rob even een avondje uit hadden samen. Ik zit helemaal in de huismoeder rol zoals jullie merken 😉 . Ondertussen is het leven zonder familiebezoek alweer even op weg en ook dat is weer prima. De Ramadan is hier ook van start gegaan, hierover de volgende keer dus meer.

Handtekening Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *