Plog 17 – De Ramadan is begonnen

Donderdag konden jullie het al lezen, de Ramadan is begonnen. In Nederland merkte ikzelf er altijd weinig van, maar hier is dat wel anders. De shopping malls zijn overdag heel rustig, afrekenen in de Carrefour is zo gedaan – kan dat niet na de Ramadan ook zo zijn? -, op veel plekken zijn er leuke aanbiedingen, de kinderen en Mels hebben kortere dagen op school en het werk en ga zo maar door. Wij genieten er dus maar goed van en pakken de leukste aanbiedingen mee. Daar hou ik als echte Nederlander wel van. Kijk mee!

Kyan New Balance sneakers Outlet Mall
We beginnen het weekend op donderdagmiddag in de Outlet Mall. Kyan heeft kapotte sneakers en aangezien er nu veel aanbiedingen zijn gaan we op pad. Al bij de eerste winkel slagen we voor deze leukerds en hij wilde ze ook nog trots showen op de foto. Unicum dus en daar maakt zijn moeder graag gebruik van.
Nomi outlet Mall
Zodra Nomi iets leuks ziet in een mall moet ze er altijd mee op de foto. Zo dus ook deze keer. Ik ben de beroerdste niet en maak een leuk kiekje. Overigens is ze eindelijk geslaagd voor een badpak. Mevrouw zeurde er al weken om. Kind is blij, alleen jammer dat ze nu alle leuke bikini’s in de kast laat liggen. Hmm, daar moet ik nog even iets op verzinnen.
Kyan rubber bootje Dubai
Vorige week in de blog konden jullie al lezen dat Kyan ging varen met zijn rubber bootje op zee. Hij kon niet wachten en Mels mocht eigenlijk niet eens uitslapen van hem. Ik wist hoe laat het was en dat in de hitte het een heel karwei zou zijn dat bootje opblazen, motor erachter, tillen naar zee, etc. en ben dus ook mooi thuis gebleven. Achteraf snapte Mels waarom, maar ze hebben het leuk gehad. Zie je gelijk aan dit hoofd!
Kyan Mels Imke Nomi O-Gravity
Zaterdag genieten we van een dagje 0-Gravity. Normaal mogen de kids hier niet komen in het weekend, maar aangezien het Ramadan is nu wel. Daarbij is de entree prijs eigenlijk weggevallen, want die krijg je terug in tegoedbonnen voor eten en drinken. Ideaal. Er is nu alleen geen live muziek, wel lekker een deuntje op de achtergrond. Wij zijn er in de ochtend gelijk om half 11 en dan is het ook nog heerlijk rustig.
Imke Gertruud O-Gravity Dubai
We zijn met leuke, lieve vrienden die we hier hebben leren kennen. Het voelde echt als een heerlijke vakantie dag. Zo fijn! Deze leukerd heeft mij zelfs al zover gekregen dat ik weer aan het tennissen ben. De wonderen zijn de wereld nog niet uit.
Mels lunch Zero Gravity Hamburger
De lunch is ook helemaal prima. Optimaal genieten 🙂
Unicorn Shake O-Gravity Dubai
De kids bestellen een Unicorn Shake. Hoe leuk ziet dit eruit dan! Alleen jammer dat ze van de shake weinig drinken en alleen al dat zoete spul bovenop eten…
Nomi Mels Imke Audi A6
Eenmaal in de auto is dit het resultaat binnen 5 minuten. Met duikbril ook nog op. Die mocht pas ’s avonds laat in bed af.
Pajero poetsbedrijf glimmend Dubai Al Quoz
Mels en ik halen mijn auto op. Ik had een afspraak gemaakt om hem volledig te laten poetsen van binnen en buiten. Kijk hem eens shinen dan. Zelfs veel krasjes zijn verdwenen. Top! Alleen jammer dat je nu in een mall dus opeens heel erg gaat opletten met parkeren. Hiervoor dacht je een krasje meer of minder ziet niemand en soms is het nou eenmaal erg krap als er naast mij een nog grotere tractor geparkeerd staat. Maar, mooi is hij wel!
Eieren Carrefour
Mels is weer naar zijn werk en de kids naar school. Tijd dus voor de boodschappen. Ik let even niet goed op en koop 29 eieren. Kijk maar goed rechts bovenaan. Uiteindelijk was er ook nog eentje gebroken bleek bij thuiskomst en liet ik er zelf eentje vallen. Oké dan, dit keer dus maar 27 eieren.
Nomi Dubai Heights Academy
Als ik deze ophaal van school is ze helemaal happy. Hoe fijn vinden ze die aangepaste schooltijden. Iedere dag om half 2 klaar. Vinden de kids geen probleem.
Nomi Library Star
Dat kleine meisje is ook al gelijk de Library Star deze week. Knapperd is het! Nu mag ze dus de hele week in de pauze ook naar de library met een vriendje of vriendinnetje. Leuk.
Fiets Imke Dubai
Ik heb een bel afspraak met Vicky en na alle foto’s over hoe mijn fiets toch mee ging naar Dubai vraagt ze of ik hem wel gebruik. Dat zeker, alleen het is zo jammer dat hij telkens zo snel vies wordt hier. Ik stuur een foto om het te laten zien. Minpuntje van in de woestijn wonen zeg maar.
Nomi Penguin Parade Dubai Mall Aquarium
Deze week op woensdag gingen de FS klassen – kleuters – naar het Aquarium in de Dubai Mall. Na afloop hebben ze allemaal een mooie kroon, zoals Nomi het noemt en een vrijkaartje. Nomi heeft al bedacht dat we in de zomer met opa en oma daarheen gaan. Dus als ze het nog niet gehoord hadden, bij deze. 🙂
Mels Kyan Nomi avond Mudon Dubai
We sluiten deze week af met een rondje naar het park in Mudon. Even genieten van de mooie speeltuin en elkaar na een werkdag. Op naar weer een mooi weekend. Die is volgende week in de plog te zien. .

Het was een drukke week, waarin nog veel meer gebeurde. We zijn gaan zwemmen met Nederlandse vriendjes hier. Waarbij ik totaal vergat om foto’s te maken door de gezelligheid. We hebben nog een hele fijne bbq gehad bij ons thuis en hebben lekker sushi gegeten. Diegene die mij op instagram volgen hebben dat in de stories wel voorbij zien komen. Sushi eten wordt denk ik een maandelijkse traditie in huize Wolf. Daarnaast ben ik druk met alle afspraken plannen voor mijn 10 dagen in Nederland eind juni. Ik kijk er naar uit om iedereen weer even te zien en vooral om te vieren dat pap nu echt met pensioen gaat. Heerlijk voor hem. We kunnen niet wachten, maar tot het zover is zien jullie gewoon onze avonturen in Dubai de komende weken.

Handtekening Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *