Plog 26 – Dubai met één kind

Begin juli stond ik – samen met Nomi – weer in Dubai. Zelfs al je maar tien dagen bent weg geweest is het weer even wennen aan de hitte. Zodra je het vliegveld uit loopt is het gelijk een warme deken die nou niet direct prettig voelt. Maar… binnen een dag weet je niet beter en is het wat het is. En dan beginnen de twee weken zonder Kyan. Ik wilde er vooraf niet teveel over nadenken. Daarnaast is het soms ook wel rustgevend met maar één kind. Geen geruzie onderling. Kijk mee naar mijn twee weken in Dubai met één kind, waarbij Mels heel veel moest werken en Nomi en ik veel met zijn tweetjes hebben gedaan.

Beginnen paar uurtjes zwembad Mudon Dubai UAE
We beginnen de dag met een paar uurtjes slaap en vervolgens gaan we even zwemmen. Toch wel een van de grote voordelen van in Dubai wonen. Altijd goed weer om te zwemmen en de oranje haaienvin die we uit Nederland hebben meegenomen moet uiteraard gelijk mee.
Selfie Imke Nomi
Snel omkleden want Nomi wil naar het Superhero park! Ze wil al weken daarheen dus tijd om te gaan. Maar niet voordat we een foto met een kusje naar Nederland sturen.
IMG Worlds of Adventures Nomi draaimolen dino's
Zijn we dan! Kind is blij en heeft haar ogen uitgekeken. IMG Worlds of Adventures is verdeeld over vier delen en allemaal hebben ze een eigen thema. Het is leuker en groter dan we verwacht hadden en we vermaken ons prima.
Nomi Hulk IMG
We eindigen bij de Hulk. Ondertussen is duidelijk dat Nomi deze attractie het aller- aller leukste vindt. De foto waarop ze net zo eng kijkt als Hulk heb ik enkele weken geleden al gedeeld op Facebook en Instagram. Dit keer dus de leuke variant van dit plaatje.
Nomi instappen auto
Naast alle leuke activiteiten moeten er ook gewoon boodschappen worden gedaan. Terwijl ik al even in de auto zit te wachten op mevrouw komt ze zo aangelopen. Ik kom niet meer bij. Te grappig. Ons stijlicoon is klaar voor het tripje naar de mall.
Nomi Al Sufouh beach Dubai
En na de verplichtingen is het tijd voor het strand. Alhoewel we dit meer voor Mels doen. Ikzelf ben meer van het zwembad, maar eind van de dag gaan we even mee. Het is wel erg warm en de zee ook, maar gezellig is het wel.
IMG Worlds of Adventures Dubai UAE
En dan als Mels weer werkt is het tijd voor… Jullie raden het al. IMG Worlds of Adventures. Kind kan er geen genoeg van krijgen. De achtbaan op de achtergrond moeten we nog even laten voor wat het is. Daar mag Nomi helaas nog niet in.
Zwembad sokjes zeemeermin
Na enkele dagen wachten komt de pool shoes eindelijk binnen. Nomi kan niet wachten en is helemaal blij met de zeemeerminnen die erop staan. Scheelt een hoop rennen over de – te warme – tegels. Voor Kyan maar gewoon donkerblauwe uitgezocht, die zal zo’n printje vast niet kunnen waarderen 😉
Paraplu in de auto Nomi Imke
Tijd om met Mels te gaan eten en het weekend in te luiden. Nomi heeft een nieuwe manier gevonden van filmpjes kijken in de auto, aangezien er schermpjes in de hoofdsteunen zitten. Door de zon kon ze het niet zo goed zin. Wel vindingrijk, maar blijf het gek vinden om een paraplu open te hebben met ruim 40 graden.
Uit eten Aloft Dubai Deira City Centre mooi servies
Zit je aan tafel en zie je dit. Ik vind die kraanvogels zo leuk waar de stokjes op liggen dus neem er gelijk twee mee. Bijna zonde om eten op je bord te doen en het bestek te gebruiken.
Weekend inluiden avond zwemmen
Aangezien het weekend is en Mels wat tijd heeft besluiten we maar eens ’s avonds te gaan zwemmen. Geeft net even wat meer sfeer en we genieten van het koele water.
Verandering weer naar IMG
En dan is het weer tijd voor IMG. Nomi kan er geen genoeg van krijgen en aangezien we er met ongeveer een kwartiertje zijn gaan we weer op pad.
Als je man denkt dat hij grappig is op de app met vrienden
Als we daar dan toch zijn kan manlief het niet laten om deze foto te maken en gelijk even in een groepsapp te gooien. En bedankt schat.
Imke tennis training, Nomi kleuren
Naast als het zwemmen, filmpjes kijken en in een attractiepark lopen heb ik een paar privé lessen geboekt. Mama tennissen, Nomi kleuren en wachten op papa. Die komt vanuit zijn werk om haar om te halen en Nomi vindt het nog gezellig ook.
Als je broer er niet is kunnen wij ongestoord shoppen in de Mall of the Emirates
Niet te vergeten we shoppen ook natuurlijk. Geen man in ons huis – lees Kyan – die geen zin heeft om mee te gaan en Mels is werken. Wij zien een kans en grijpen die met beide handen aan.
Enge beesten in huis
Eenmaal thuis vinden we ook nog een eng beest in huis. Ik ben niet zo’n held, alhoewel ik al meerdere angsten heb overwonnen sinds we hier wonen. Maar deze werk ik maar snel het huis uit.
Afsluiter van twee weken met zijn 3en een potje tennis spelen
De laatste avond dat we met z’n drietjes zijn gaan we nog even tennissen samen. We hebben zweet overal, maar dan ook echt overal aan het eind. Ik heb wel mooi gewonnen! Misschien een beetje een vertekend beeld, aangezien Mels hiervoor nog nooit getennist heeft, maar een overwinning is een overwinning 🙂

Dit keer maar een extra plog gemaakt. Teveel foto’s om te laten zien dus dit was een kleine selectie. Ondanks dat we Kyan enorm hebben gemist was het ook een fijne tijd samen met Nomi. Zij weet niet beter dan dat er altijd een broer is en nu had ze alle aandacht voor zichzelf. Niet een avondje, nee ruim twee weken lang. Ze vond het heerlijk, maar heeft zeker haar broer ook gemist. Alle activiteiten die we hebben ondernomen toen Kyan weer in Dubai aankwam samen met mijn ouders zijn voor de volgende keer.

Handtekening Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *