Dubai in 3,5 dag

Het is bijna zover. Mels en ik gaan enkele dagen naar Dubai om veel dingen te regelen, uit te zoeken, maar vooral ook te voelen, proeven en meemaken waar we straks gaan wonen. Het programma zit in ieder geval aardig vol, maar desondanks gaan die bikini en zwembroek toch zeker mee in de koffer.

Dag 1

Belangrijkste doel is toch wel om in de eerste twee dagen een school te vinden voor de kinderen. We gaan vier scholen bezoeken en kunnen gelijk vanuit het vliegtuig ’s ochtends vroeg de huurauto ophalen en door naar de eerste, Dubai International Academy oftewel DIA . Hier kunnen de kids iedere week een paar uur Nederlandse les krijgen.

Vervolgens gaan we door naar school nummer twee, GEMS International School. We rijden zo wel een beetje heen en terug. Voordeel leren we gelijk het verkeer kennen. Na de tweede school gaan we door naar nummer drie, Jebel Ali School. Beiden staan in de UAE erg goed aangeschreven. Nadeel van twee van de drie scholen, ze hebben officieel geen plek meer dit schooljaar. Hopelijk is er toch iets mogelijk als we er zijn of we moeten eventueel kiezen om ze – tijdelijk – op een andere school aan te melden.

Deze dag willen we ook de wijken rondom de scholen bekijken en eventueel alvast enkele makelaars benaderen rondom Damac Hills, Arabian Ranches en Jumeirah Islands. Zodat we ook een indruk krijgen van de woonomgeving. Is toch altijd anders dan foto’s op internet zien. Alles blijft afhankelijk van de uiteindelijke schoolkeuze. Je wilt niet iedere ochtend en middag enkele reis ongeveer 45 minuten onderweg zijn.

Na dit alles is onze eerste dag waarschijnlijk al omgevlogen en gaan we snel door naar ons hotel. We zitten in het Zabeel House al Seef by Jumeirah. Een relatief nieuw hotel, waarbij de eerste recensies erg goed zijn. Ander voordeel, het is dicht bij Mels zijn nieuwe werk en de luchthaven dus voor dit tripje ideaal.

Zabeel House Al Seef by Jumeirah Hotel Dubai
Als dit de realiteit is zul je mij niet horen klagen 🙂

Dag 2

De volgende dag moeten we vroeg uit de veren. We willen de ochtendspits graag meemaken om een indruk te krijgen wat ons dadelijk te wachten staat en ons bezoek aan school nummer drie is gepland om 9.00 uur. Dit keer gaan we naar Sunmarke School. Wat verder uit de gebieden waar we, zoals we nu bedacht hebben, graag willen wonen. Deze school heeft wel plaats vanaf maart en wat we ervan hebben gezien en gehoord een erg leuke en goede school.

Na ons ochtend tripje gaat Mels kennismaken bij zijn nieuwe werk en kan ik eindelijk de shopping mall die daaraan vast zit gaan ontdekken. Niks vervelender dan shoppen en dan ook nog in Dubai zonder man die op mijn vingers kijkt. Jullie raden het al dit worden een vervelende paar uur voor mij ;-). Eventueel moet er nog wat geregeld worden voor het visum dus alle papieren nemen we mee.

Dag 3

Vrijdag, betekend weekend in Dubai. Heel fijn, aangezien we Dubai willen meemaken op werkdagen maar zeker ook in het weekend. Voor ons zal dit een dag zijn om een beetje te relaxen, de omgeving te verkennen, clubs te bezoeken en alles waar we verder zin in hebben. Vrijkaartjes voor het Wild Wadi Waterpark hebben we via het hotel gekregen dus dit is nog een optie voor een paar uur en we willen graag nog even naar de Palm Jumeirah, het kunstmatige schiereiland in de vorm van een palmboom. Niks moet, alles mag. Die bikini en zwembroek gaan niet alleen mee in de koffer, maar zeker ook gebruikt worden deze dag.

Dag 4

Nog een half dagje te gaan, deze dag hebben we niet echt ingepland. Zaken die we nog moeten afronden of willen zien kunnen indien nodig vandaag. Daarnaast willen we ook graag afspreken met de mensen waar we reeds al contact mee hebben gehad. Dat zal dus ook ergens in het programma gepland worden.

Laatste doel van onze trip naar Dubai is de opties voor onze eerste maand huisvesting onderzoeken. We denken nu aan een hotel boeken of appartement/villa huren. Genoeg te doen, in weinig tijd.

En dan is het alweer tijd om terug te vliegen naar Nederland. Nog enkele weken ons thuis. We gaan er vanuit dat het mooie dagen waren, waarin veel duidelijk is geworden. Op naar Kyan en Nomi om ze de foto’s te laten zien van ons nieuwe thuisland. Dat is toch altijd het mooiste aan het eind van een paar dagen weg samen. Wat we ook doen, thuiskomen bij die twee is altijd fijn.

Handtekening Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *