Het Dubai gevoel

We zijn geland in Dubai, het is 7.33 uur. Eerder dan gepland, ondanks wat vertraging op Schiphol. Vanuit het raampje van het vliegtuig konden we de zonsopgang al zien. Wat hebben we veel zin in deze dagen en wat zijn we benieuwd naar alles. Zodra we het vliegtuig uit stappen voelen we de warmte al. Heerlijk!

Dag 1

Vanaf dat moment is het haasten om op tijd bij iedere school te zijn vandaag. Als jullie Mels een beetje kennen kunnen jullie je vast inbeelden hoe ik als ‘speedy gonzales’ naar het toilet ga en vervolgens alsnog te horen krijg dat het niet snel genoeg was ;-). Via de trein op het vliegveld, door de douane en bij de kofferband komt gelijk onze koffer eraan. We lopen in een ruk door naar de auto verhuur. Ook dit gaat vlotjes en binnen 45 minuten nadat we uit het vliegtuig lopen rijden we rond in Dubai. So far, so good.

Maar toen… leerden we het verkeer van Dubai pas echt kennen. We hebben al wel eens auto gereden in Thailand dus qua drukte was het te overzien, alleen die wegen. Wat een gekkenhuis! Negen banen breed, rechts afslaan houdt in links voorsorteren. Oh wacht, bij deze afslag dan weer niet. Hier een u-turn mag niet, iedereen doet het. Links of rechts inhalen kan allemaal. Kwamen we er ook nog achter dat je 20 km per uur harder mag dan de verkeersborden aangeven. Rijd je dan 21 km per uur te hard dan kun je de bon verwachten. Maar dan wel voor 21 km per uur te hard. Goede strategie wel en handig om te weten.

Dubai traffic

Dan na ongeveer 35 minuten en drie keer een verkeerde afslag, zijn we bij de eerste school, Dubai International Academy. Hier konden we geen afspraak maken, maar worden we wel met open armen ontvangen. Geluk bij een ongeluk, hierdoor krijgen we een privé rondleiding en leren we dat op iedere school hier ook Arabisch geleerd wordt. Dit is een school die geen plek heeft, wel Nederlandse les geeft, maar waar we zelf niet helemaal van overtuigd zijn.

We leren het verkeer al aardig kennen en op de tweede school komen we zonder teveel extra u-turns precies op tijd aan. Dit keer zijn we op de GEMS International School. Aangezien we nog geen tijd hebben gehad om wat te drinken of te eten is het heel fijn dat we hier eerst rustig een kopje thee en koffie kunnen drinken. De rondleiding spreekt ons erg aan en Nederlandse les kan buiten schooltijd gevolgd worden. Enig minpuntje vinden wij dat het wat afgelegen ligt. Geen woonwijk in de omgeving, desondanks wel goed aan te rijden maar toch.

Op weg naar school drie hebben we tussendoor iets meer tijd, niet genoeg om uitgebreid te lunchen, dus het wordt onderweg snel een Mc Donalds’s. Wat blijkt, stuk goedkoper dan in Nederland. We rijden nu geen enkele keer verkeerd en zijn in no time bij de Jebel Ali School in Damac Hills. Nadeel ook deze school zit vol en doen weinig – lees niks – aan extra Engelse les. Kortom als ze geen Engels kunnen worden ze niet toegelaten. Eigenlijk maakt het mij persoonlijk niet uit, ik word niet blij van deze school. Mels daarentegen wel, maar aangezien we bij de GEMS International School allebei een goed gevoel hebben behoud die de voorkeur.

Uitzicht op damac hills golf course
Damac Hills

Genoeg met de scholen voor die dag en is het tijd om huizen te bekijken. We zijn nog steeds in Damac Hills en zien dat hier op de compound een makelaar zit. Die wil ons wel gelijk even rondleiden. We zien een townhouse, villa en een apprtement en twee penthouses. Allemaal erg mooi, maar niet precies wat we zoeken. Tot en met september 2020 blijven ze ook nog bouwen wat een enorme stofwolk oplevert dagelijks. Daarnaast blijft het allemaal afhankelijk van de schoolkeuze. Door het drukke verkeer heen iedere ochtend maakt dat je niet te ver van de school wilt wonen.

De dag sluiten we af bij een Nederlands gezin die al enkele jaren in Dubai wonen. Wat worden we warm ontvangen, vertellen ze ons van alles over het land, de gebruiken, de tips en nog veel meer. Uiteindelijk is het zo gezellig dat we blijven eten. We spreken af dat zodra wij in Dubai wonen ze ook een keer bij ons langskomen en kunnen genieten van Mels zijn bbq kunsten.

Als we bij ons hotel, Zabeel House al Seef by Jumeirah, aankomen zijn we blij verrast. Het ziet er allemaal prachtig uit en de kamer is top. De parkeergarage daarentegen was een waar doolhof, maar goed dat mocht de pret niet drukken. Na een snel drankje en de planning voor de volgende dag doorgenomen te hebben zit deze dag er dan eindelijk op. En wat voor eentje. We kijken terug met een goed gevoel en hebben al veel indrukken opgedaan.

Dag 2

Nieuwe dag, nieuwe kansen. We vertrekken vroeg, na een snel ontbijtje, om naar school nummer vier te gaan, Sunmarke School. Hier leveren we ook ons rijbewijs weer in voor een toegangspas en mogen we naar binnen. Wat een leuke school! Mels en ik zijn beiden enthousiast en we krijgen gelijk uitleg van een van de leraren die aangesteld is om de kinderen beter Engels te leren. Ze hebben een heel programma voor Kyan om hem straks te helpen. Dat voelt goed. We zien op het pauze terrein een mooi voetbalveldje dus we verwachten dat Kyan zich wel vermaakt hier. Ook voor Nomi waren de faciliteiten erg goed.

Door naar Mels zijn nieuwe werkplek. Aangezien die grenst aan de City Centre Deira shopping mall loop ik gelijk daarheen, terwijl Mels zijn nieuwe collega’s ontmoet. De eerste keer voor mij in een shopping mall in Dubai en dan bij lange na niet de grootste, maar zelfs dit is al Mega Groot! Waar je ook kijkt overal roltrappen, kledingwinkels, hypermarkets, food courts, games en nog veel meer. Je kunt het zo gek niet bedenken.

Aangezien het ook in Dubai nu sale is vermaak ik me kostelijk. Super blij met de Victoria Secret winkel hier. Die mis ik in Nederland soms echt wel en nu ook nog sale, nee nog meer dan sale, bijna voor niks. Diegene die mij goed kennen weten dat ik dan helemaal opleef. Bij de kassa merk ik gelijk het verschil met Nederland, ik mag niet afrekenen bij de mannelijke kassamedewerker. Hier zal ik echt aan moeten wennen. Tot nu toe bevalt Dubai erg goed, maar op dit vlak past het minder bij mij.

Als ik eenmaal lekker aan een theetje en een watertje zit en enkele makelaars gecontacteerd heb voor huizen komt Mels aanlopen. We besluiten een broodje op het food court te halen in verband met de tijd en de volgende afspraken. We maken nog snel een rondje door de Carrefour. Net zoals de mall zelf enorm groot, en op varkensvlees na, kan je er zo ongeveer alles kopen.

Food Court Lunch

Mels vindt het leuk om dit keer de weg langs het strand te nemen richting de woonwijken die we willen bekijken. Na ongeveer 1,5 uur, en een korte tussenstop op het strand, komen we eindelijk aan bij Jumeirah Islands. Dit ritje hadden we ook binnen 30 minuten kunnen doen via de andere weg. We vinden hier een leuk wijkje niet zo ver van de school verwijderd. De tip om via de achterdeur te proberen werkt prima en zo kunnen we snel een huis bekijken. Eentje om te onthouden dus we bellen de makelaar. Ondertussen is het al bijna eind van de middag op donderdag en bijna weekend in Dubai. De makelaar is al begonnen aan zijn vrijmibo – voor de oudere lezers onder ons, vrijdagmiddagborrel – informatie krijgen we dus later. We zeggen maar niet dat we al een rondje door het huis gemaakt hebben.

We rijden ook nog even door de wijken Jumeirah Village, Jumeirah Hights, Jumeirah Village Triangle waar de school gelegen is en Discovery Garden. Deze wijken zijn veelal niet gated en hebben geen gezamenlijk zwembad. Vinden wij toch wel belangrijk in het begin dus dit valt snel af. Ons middagje auto sluiten we af met een rondje over de Palm en dan is het tijd om naar de Burj Khalifa te rijden. We willen graag de light show zien en The Dubai Mall.

Een avond vol mooie dingen staat ons te wachten. The Dubai Mall is nog groter dan groots met aquarium, schaatsbaan en fonteinen. We eten heerlijk Thais, de light show bij de Burj Khalifa is prachtig – die is hier terug te zien filmpje 2: https://www.instagram.com/stories/highlights/17921248525269347/ – en als klap op de vuurpijl zien we ook nog de Fountain Show naast de Burj Khalifa. We genieten enorm van deze vrije momentjes.

Dag 3

Dit keer slapen we een beetje uit en ontbijten we op ons gemakje. We pakken de auto naar de Mall of the Emirates en lopen gelijk door naar de skihal. We vragen ons al snel af waarom bijna iedereen in de stoeltjeslift weer naar beneden gaat. Een dag later komen we erachter. Niemand kan hier skiën, behalve enkele expats, maar alleen in de stoeltjeslift zitten is al een bezienswaardigheid op zich.

Ook dit keer sla ik de Victoria Secret niet over en ook hier slaag ik. Te leuk. Alleen dat geen handje vasthouden blijft wennen. Noem het klef, maar ik hou ervan. We kijken nog even rond bij Gucci, Prada en Louis Vuitton en rijden dan snel door naar het Wild Wadi Waterpark. Via ons hotel, die aangesloten is bij de Jumeirah groep, hebben we kaartjes gekregen. Onder het mom van even testen of het leuk is voor de kinderen vermaken wij ons hier prima.

Uitzichtje zonneterras Wild Wadi Waterpark op de Burj Al Arab

Op de terugweg eten we bij Yo Sushi, maar niet voordat we nog door Meadows zijn gereden. Deze wijk bevalt ons prima. Veel kinderen op straat, voetbalveldje, speeltuin, zwembad, alles wat we willen. Deze onthouden we ook. Tijdens het eten vallen we wederom van de ene verbazing in de andere. Tegenover ons komt een maid (geen maid in huis hoor je er niet bij hier) zitten met twee kinderen. Jongetje zal jaar of 6 zijn geweest, meisje 3 jaar gokken we. Die kleine meid vertikt het gewoon om zelf de sushi van de lopende band af te halen. Onder het mom van ‘you do it’, ‘you pick it up’, verbazen wij ons. Alles kan in Dubai.

Dag 4

We worden wakker met een dubbel gevoel. Fijn om weer naar de kids te gaan, maar er is nog zoveel te doen en te zien. We hebben eerst nog een afspraak in La Mer. We zien weer een andere kant van Dubai en leren weer meer. Grappig om te merken dat alle verhalen van iedereen de puzzel voor ons compleet maken.

Cafeetjes La Mer

We kijken nog even rond in La Mer bij het waterpark, restaurantjes, strand, trampoline park en winkeltjes en dan is het alweer tijd om naar het vliegveld te gaan. Op naar Nederland voor nog 6,5 week. De tijd in Dubai is werkelijk omgevlogen. Teveel afspraken in te korte tijd, veel kunnen zien, indrukken gekregen van ons nieuwe leven straks, bezienswaardigheden bezocht, nieuwe mensen leren kennen, genoten van de zon en onze missie om een school te vinden is geslaagd. Wat een trip!

De rest van de foto’s bekijken? Bekijk dan de plog over ons flitsbezoek aan Dubai. Wil je alles weten over onze definitieve schoolkeuze, dat lees je hier.

Handtekening Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *