GASTBLOG: Uit de ogen van de man

Heb je zin om te verhuizen naar Dubai? Dat was de vraag die ik eind November 2018 aan Imke moest stellen toen het wel heel concreet werd na een gesprek bij Majid al Futtaim in Dubai. Er lag een aanbod klaar dat dusdanig compleet was dat het voor ons nu tijd was om serieus na te denken of we er klaar voor waren deze stap te nemen. Hierbij een gastblog: Uit de ogen van de man

Gastblogger in je eigen blog

Maar allereerst vroeg Imke mij om als ‘gastblogger’ een stukje te schrijven. Voor zover Imke nog niet genoeg over mij heeft geschreven hierbij in het kort wie is Mels. Een man van 31, getrouwd met Imke en vader van Kyan en Nomi. Ik werk momenteel als Sr. Product Owner User Profiling bij Trivago. Hier heb ik het super naar mijn zin, leuk team, mooie uitdaging en heel erg afwisselend werk. Maar waarom dan Dubai? Nou omdat wij altijd het verhuizen naar het buitenland – op basis van een aantal voorwaarden – op onze bucket list hadden staan. Ik kan dan ook voor mijn nieuwe werkgever hetzelfde leuke en interessante werk gaan doen als ik hiervoor deed in een nog veel uitdagendere werk cultuur!

Dubai a few years ago vs now

Terug naar de realiteit

Een beslissing maken om naar het buitenland te verhuizen houdt niet alleen een beslissing voor jezelf en je partner in, maar ook de beslissing voor onze twee kinderen. Dus over één nacht ijs zijn we niet gegaan. Ook niet nadat we het aan de kinderen hadden voorgelegd nadat we er zelf uit waren.

Over dat er zelf uitkomen gesproken, dit was niet al te makkelijk. Van mijn kant, het opgeven van een super toffe leuke baan, een huis waar ik me echt heel erg thuis in voel en het gevoel van de vele vrienden om ons heen. Anderzijds, dit zijn keuzes die je niet vaak in je leven krijgt en wat als je er nu spijt van krijgt wanneer je besluit het niet te doen…. Nouja, na veel wikken en wegen dus de beslissing genomen om de stap te maken. Wel hebben we de afspraak dat we ieder jaar als gezin de afweging maken of we willen blijven of terug willen naar ons stekkie in Cuijk.

Wat verandert er met verhuizen naar Dubai nu echt?

Nou voor een werkende man niet heel erg veel. Ik werk nu in Duitsland waarbij onze voertaal Engels is. Ook op kantoor in Dubai is Engels de voertaal, en heb ik het voordeel met een oude leverancier weer samen te mogen werken. Voor wat betreft het werk dat ik doe, iedereen vraagt mij altijd; ‘Wat doe jij nu precies?’. Ik word zometeen Head of Product Personalization, wat in het kort bijna hetzelfde is als wat ik nu doe. Ik ontwikkel samen met een team van software engineers en data scientists software die het bedrijf in staat stelt te leren van het gedrag van onze klanten. Deze wijze lessen passen we dusdanig toe, zodat we bepaalde product/sales strategieën kunnen uitvoeren. Als het goed is dragen die bij aan het bedrijfsresultaat.

Uit de ogen van de man
Zo gaat het wellicht niet op de daadwerkelijke dag dat we verhuizen, maar wel bij het naar de opslag brengen van onze spullen….

Het verhuizen van de spullen

Dan hetgeen ik het meest tegenop zie, het verhuizen van onze spullen naar Dubai. Nu is het niet het eigenlijke verhuizen van de spullen maar het opruimen. Voor het verhuizen hebben wij een verhuisbedrijf in de arm genomen die alles regelen. Echter moet je wel eerst alles netjes hebben uitgezocht. En de spullen die je niet meeneemt op een veilige plek in Nederland opbergen. Dit is hetgeen we afgelopen weekend mee begonnen zijn.

Verhuizen naar dubai betekent veel rommel weggooien of opslaan
Wat een zooi kan een mens toch in korte tijd verzamelen. Tijd om dit allemaal naar de kledingbak / oud papier te brengen

Wat ga ik nu het meeste missen?

Ik denk momenteel niet zo veel. Wellicht het huis en de plek waar we wonen. Omdat ik me hier erg op mijn plek voel, echt kan genieten van het wonen aan het water en de kneuterigheid van zelf een beetje aanklooien in de tuin. Verder misschien onze vrienden uit Wijchen, Nijmegen, Cuijk en nog veel meer plaatsen. Al hebben de F1 liefhebbers al toegezegd allemaal graag op 1 december 2019 de race in Abu Dhabi te willen komen kijken.

Nu kan ik natuurlijk eindigen met een liefs Mels, maar dat vind ik zo zoetsappig. Tot de volgende keer (als) ik weer een keer uitgenodigd wordt door mijn vrouw!

Eén antwoord op “GASTBLOG: Uit de ogen van de man”

  1. Kom mels, doe eens een beetje zoetsappig voor ons hahahaha. Mooie stap jongens, ben heel benieuwd hoe jullie het gaan hebben.
    Liefs

    Sietske

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *