Plog 3 – Flitsbezoek Dubai deel 1

Dat was ‘m alweer. Terwijl ik dit schrijf zitten we bij Giraffe, een eettentje op Dubai International Airport. Wat een drukke dagen, maar wat hebben we veel uitgezocht, geleerd over onze nieuwe woonplaats, leuke nieuwe mensen leren kennen, prachtige gebouwen gezien, het verkeer leren kennen en nog veel meer. Teveel te zien, in te weinig tijd. Hierbij het fotodagboek deel 1, de dagen van voornamelijk scholen en huizen bezoeken. Kijken jullie mee.

Uitzichtje vanuit het vliegtuig. We vliegen met de A380 en dat is altijd lekker ruim en comfortabel. We vertrekken iets te laat, maar vliegen binnen 6 uur naar Dubai.
Nadat we drie scholen hebben bezocht gaan we op zoek naar een woning. Bij de scholen mag je helaas geen foto’s maken, daardoor slaan we die nu even over. We bezochten daarna deze villa in Damac Hills als potentieel huis. Wordt ‘m uiteindelijk toch niet.
We gaan ook bij een appartement en twee penthouses kijken. Eentje daarvan heeft een fantastisch uitzicht. Alleen jammer dat het uitzicht aan de andere kant een grote bouwput is. Lees, alleen maar stof overal, maar ook echt overal!
Vervolgens snel door naar een ’townhouse’. Qua oppervlakte net zo groot als de villa alleen de tuin is net anders. Tijd voor een selfie, want ik heb net een rokje aan gedaan. Heerlijk blote benen! Topweertje 🙂
Na een drukke dag met drie scholen, vijf huizen/ appartementen bezichtigen en kennis gemaakt te hebben met een ander Nederlands gezin is het tijd om naar ons hotel Zabeel House Al Seef by Jumeirah te gaan. Komen we aan in deze kamer. Zo mooi!
De hangmat moest ik uiteraard gelijk uitproberen. Heerlijk even relaxen na deze dag met mega veel nieuwe indrukken.
Om de dag goed af te sluiten gaan we nog wat drinken in the rooftop bar, Sol. Ik neem een mocktail – alcoholvrije cocktail – en die smaakt erg goed.
Uitzicht vanaf het dak van het hotel. Wat een stad is het ook, zo leuk om nu een keer in het echt te zien.
Dit vond ik ook te leuk. Zo had het hotel allemaal van die grappige styling. Echt een hip en modern hotel en alles nog zo nieuw. Onze kamer was volgens mij nog nooit gebruikt. Waterkoker, Nespresso alles gloedjenieuw. Hou ik van.
Nieuwe dag, nieuwe afspraken. We beginnen weer bij een school en daarna gaat Mels door naar zijn nieuwe werk. Daar hoef ik uiteraard niet te zijn dus ik vermaak mezelf in de shopping mall. Ik maakte deze foto voor Mechteld. We grapten naar elkaar of Dubai ook sale zou hebben. Nou reken maar. Deze foto diende als bewijs en ging gelijk op de app naar Mechteld.
Vervolgens kijk ik mijn ogen uit. Ik zie de ene dikke trui en winterjas na de andere… Waarom?! Het is 25 graden mensen. En daarna kom ik deze op de kinderafdeling tegen. Moest er zo om lachen dat ik toch als bewijs maar even een foto heb gemaakt.
Door naar Mels zijn nieuwe werkgever, de Carrefour. Die winkel is echt niet normaal groot een echte Hypermarket. Deze Tea Boulevard vond ik te leuk om niet te delen.
Na het shoppen snel door naar Jumeirah Islands om huizen te bekijken. Onderweg stoppen we even op het strand.
We hadden al gehoord dat huizen die leeg staan gewoon open zijn dus we lopen bij een van deze naar binnen. Helemaal onze smaak en een heerlijk zwembad voor de kids erbij. Nog een voordeel met ongeveer 12 minuten ben je op de school van de kids die we gekozen hebben. Ideaal.
Tijd voor ontspanning. We rijden via een rondje over de Palm Jumeirah naar The Dubai Mall en treffen onder andere deze mooie waterval. Ook het aquarium hebben we uiteraard bekeken en de schaatsbaan. Het kan niet op hier. Alles is te mooi voor woorden.
Als tip kregen we om naar de Burj Khalifa te gaan in het donker. Er was op dat moment een lichtshow iedere avond te zien. Enorm gaaf om mee te maken en wat veel mensen. Aangezien de Burj Khalifa direct naast The Dubai Mall ligt zijn we er zo. Een mooie afsluiting van wederom een productieve dag.

Dit was ‘m dan deel 1 van onze Dubai trip. De leukste foto’s van de eerste twee dagen vol afspraken, waarbij er ook een beetje tijd was voor leuke dingen. Binnenkort deel 2 van ons flitsbezoek. Bedankt voor het lezen en tot de volgende plog!

Handtekening Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *