Inboedel inpakken en verhuizen naar Dubai

Terwijl ik dit schrijf wordt onze hele inboedel ingepakt door de verhuizers. De bank, tafels, stoelen, alles wordt netjes ingepakt. Net zoals alle losse spullen in de verhuisdozen. We zijn heel blij dat we dit niet zelf hoeven te doen. Na al het inpakwerk aan spullen die naar de opslag zijn gegaan vonden we het even mooi geweest. Daarbij zijn we een half jaar geleden al van Wijchen naar Cuijk verhuist dus zijn we wel een beetje verhuis moe. Tijdens het inpakken stonden we wel voor wat verrassingen. Natuurlijk hadden we ook de kleine lettertjes kunnen lezen, maar als het je aan tijd ontbreekt is dat niet het eerste om te doen. Ik heb foto’s gemaakt van de verhuizing dus kijk weer gezellig mee. Maar uiteraard vertel ik ook hoe onze keus tot stand is gekomen om voor UTS Verkroost te kiezen en hoe alles in zijn werk is gegaan.

Internationaal verhuisbedrijf kiezen

Net zoals dat we een school moesten zoeken in Dubai, zijn we eind vorig jaar ook begonnen om een verhuisbedrijf te vinden. Wel een internationale, anders heb je er ook zo weinig aan als je naar Dubai gaat. Bij alles waarvan ik dacht dit regel ik even viel het uiteindelijk wel wat tegen. Er gaat meer werk in zitten en je moet aan veel dingen denken. Daarnaast heb ik ook een man die soms een mening heeft en daar moet je als vrouw – hoe lastig soms ook – toch even naar luisteren.

De zoektocht ging deze keer wederom van start op google. Ik heb op van alles gezocht, verhuizen naar Dubai, verhuisbedrijf Dubai, kosten verhuizing Dubai, inboedel verschepen buitenland en nog veel meer. Je kunt het zo goed niet bedenken of ik heb de zoekterm erin gegooid op google.

Zo ongeveer ieder verhuisbedrijf die ik tegen kwam in de advertenties op google, tot pagina 5 heb ik de websites van bekeken. Welke kies je nou en welke ga je benaderen. Waarop selecteer je een bedrijf? We zijn dan al wel heel vaak verhuisd, echter tot nu toe hebben wij dit altijd met hulp van vrienden en familie zelf gedaan. Daarnaast kun je voor binnenlandse verhuizingen online nog wel redelijk snel – een soort van – kostenplaatje zien op een website. Voor een internationale verhuizing totaal niet. Kortom, naast wie is er goed blijft ook de vraag wat kost het – we hadden echt geen idee – en waar zit eventueel het prijsverschil in.

Container aankomst Rivierduin Cuijk Netherlands

Na een paar dagen wikken en wegen kreeg ik wat ongevraagd advies van manlief. Schat, maak een keus en benader er gewoon een paar. Ergens had hij uiteraard wel gelijk, maar toegeven doe ik toch liever niet te snel. Kortom ik ging – nog een keer! – alle websites af en heb er toen drie gekozen waar ik mijn gegevens heb achter gelaten inclusief wat input die gevraagd werd.

Verhuisbedrijf 1 vroeg alleen mijn gegevens. Bedrijf nummer 2 vroeg gelijk een inschatting van hoeveel we willen verhuizen? Lees, ik had geen idee hoeveel m3 dat dan is dus toch weer manlief erbij geroepen, kon hij toch ook geen inschatting geven. Dat vond ik dan weer leuk. Het lag dus niet aan mij. Bedrijf nummer 3 had een handige tool waarbij je moest invullen hoeveel kamers je huis nu heeft, hoeveel m2 je huis is en nog wat van dat soort vragen. Dit kon ik makkelijk invullen.

Uiteindelijk heb ik met twee bedrijven een afspraak gemaakt om bij ons thuis langs te komen. UTS Verkroost dus en De Haan. De afspraken waren gepland net op het moment dat de dakkapel bij ons thuis geplaatst werd. Niet echt een handige timing, maar het kon even niet anders. Beide bedrijven zijn – samen met mij – het hele huis door geweest, waarbij ik aangaf wat we mee wilden nemen. Uiteraard wisten we het allemaal nog niet zeker en wilden we ook een deel nog opruimen of wegdoen, maar zo kon er een grove schatting gemaakt worden. Allebei kwamen ze uit op ongeveer 30m3 aan verhuisgoed.

UTS Logo

Nadat de offertes binnen waren hebben we er eerlijk gezegd een tijd niets mee gedaan. Eerst wilden we zeker weten of het visum voor Mels geregeld werd en alles dus wel door zou gaan. Toen dat allemaal duidelijk was en ik ook langzamerhand wel gestalkt werd door beide bedrijven of we gebruik wilden maken van de offerte waren Mels en ik er snel uit. Beide offertes waren qua voorwaarden redelijk gelijk, alleen de prijzen verschilden best veel van elkaar. Beide bedrijven hadden goede recensies dus uiteindelijk gewoon voor de goedkoopste gekozen. Lekker Nederlands wel van ons.

Verhuizing zelf

Toen eenmaal de keus gemaakt was moesten we de papieren tekenen. Je denkt ik teken alleen de offerte. Fout gedacht van ons. We hebben ongeveer vier tot zes documenten moeten tekenen en daarna ook nog alles moeten omzetten op Mels zijn naam, aangezien ik daar niet ga werken en we in beginsel nog geen huis hebben. Hierdoor wordt als eerste het adres van Mels zijn werk gebruikt en kan het dus niet op mijn naam staan. Mede ook doordat ik dadelijk geen bedrijf heb die mijn visum sponsort, maar Mels als persoon dat doet.

Nadat we dus alle papieren in orde hadden gemaakt was het tijd om alle data vast te zetten. Verhuizen in Nederland neemt twee dagen in beslag. De eerste dag om alles te verpakken en de tweede dag om alle laatste puntjes op de i te zetten en vervolgens alles in de container te laden. Aangezien de boot op dinsdag 26 februari vertrekt en de container uiterlijk vrijdag de 22e februari in de haven van Rotterdam moet zijn komen de verhuizers de woensdag en donderdag daarvoor alles inpakken en laden ze het daarna in de container. Ondertussen hebben we ook al contact met het verhuisbedrijf in Dubai en weten we hoe de boot heet dus kunnen we die gaan volgen de komende tijd.

De data zijn bekend en toen kon ik als regelneef weer verder aan de slag. Nadat onze inboedel in de container is geladen slapen we nog 6 nachten in Nederland in ons huis. Aangezien onze bedden dan allemaal weg zijn moet hiervoor iets geregeld worden. Na wat vrienden gevraagd te hebben zijn er twee matjes voor de kids geregeld. Slaapzakken, handdoeken en hoofdkussens via mijn ouders. En kunnen we een matras inclusief dekbedden en beddengoed ophalen op een ander eiland bij vrienden. Super fijn dat iedereen zo wil helpen. Met dank aan onze familie en vrienden komen we deze dag wel door. Het blijft een beetje kamperen in je eigen huis en iedereen weet hoeveel ik daarvan hou… Dit is voor 6 dagen te overzien en daarnaast mogen we bij iedereen nog komen eten, zodat het niet alleen maar friet en pizza is.

Verhuisdag 1

Als het 20 februari is, betekend dit onze eerste verhuisdag. We hebben alle mails nog eens nagelezen maar kunnen nergens vinden hoe laat de verhuizers er zijn vandaag. We staan dus gewoon op en beginnen aan onze ochtend routine, aangezien de kids vandaag gewoon naar school moeten. Rond 08.00 uur gaat de bel en staan er vier mannen voor onze neus. Het gaat beginnen. Kijk mee met de foto’s hoe dit allemaal in zijn werk ging.

Voorbereidingen inpakken inboedel UTS
Gelijk wordt al het verpakkingsmateriaal en een hoop dozen naar binnen gebracht. Maar eerst beginnen we met een rondje door het huis en geven we aan wat wel en niet ingepakt moet worden. Na het rondje horen we al snel dat alle spuitbussen – denk aan deodorant, haarspray, doucheschuim, etc. – niet mee mogen in de container. Net zoals de BBQ kruiden.
Wastafel ook ingepakt table maidsroom
Twee man beginnen op zolder. Een van de eerste dingen is de tafel die ingepakt wordt. Ze zetten er gelijk maids room op. Dat zou fijn zijn als ik daar zelf straks geen was meer op hoef te vouwen. Wie weet…
Zolder ingepakt
De overige spullen op zolder worden ook ingepakt en klaar gemaakt voor vertrek. Het begint langzaam op sommige kamers ergens op te lijken.
Droogrek ingepakt is creatieve oplossing
Mijn droogrek is ook ingepakt en de laatste wasmachine had ik ’s nachts nog aan gehad. Deze blousjes en overhemden moeten dus maar drogen in de kast. Een beetje creatief zijn op z’n tijd is helemaal niet erg.
Slaapkamer Kyan ingepakt
Korte tijd later is ook Kyan’s kamer ingepakt. Alleen zijn matras ligt er nog die doen ze als laatste op dag 2, zodat hij nog wel kan slapen. Pas als alles weg is met de container leggen we de matjes en slaapzakken neer.
Spullen Nomi ingepakt
Als de gehele zolder klaar is beginnen ze met de 1e verdieping. Ook op de kamer van Nomi wordt druk gewerkt.
Stickers UTS
De spiegelkast op de overloop. Ze snappen wel waar het heen moet. En super handig zo met die stickers. Er waren ook andere stickers, waarop stond ‘Niet mee’ en je vervolgens dan wel op kon zetten inhoud gaat wel mee. Ik wilde eigenlijk zelf al met post its gaan werken, maar was helemaal niet nodig.
Plant geadopteerd door Jacqi
De plantjes mogen helaas niet mee. Ik app Jacqueline of ze haar cadeautje voor ons misschien tijdelijk wil opvangen zolang wij in Dubai zijn. Garantie op succes krijgen we niet maar wij zijn er van overtuigd dat als planten overleven bij ons het bij Jacqueline en Wouter ook wel moet lukken!
Bootje drogen moet ook mee
Eind van dag 1 denkt de verhuisploeg dat we wel wat ruimte over hebben in de container. Mels en Kyan bedenken dus gelijk dat het rubberbootje met motor wel mee kan. Nadat Mels alle benzine op gevaren heeft is het tijd om het bootje te laten drogen. En ja waarom dan niet in de woonkamer he…

Verhuisdag 2

Dag 2 inpakken bijna klaar
Dag 2 en alle spullen van de zolder en 1e verdieping worden naar beneden gebracht. Wat heb je toch veel als alles zo bij elkaar wordt gezet. Niet normaal.
Nog meer ingepakt
Als ook de wasmachine en droger ingepakt zijn staat alles klaar. De verhuizers beginnen nu toch wel een beetje bang te worden dat het toch niet gaat passen. Ik moet nog een laatste ochtendje werken dus krijg alleen dat te horen op de app. Niet leuk!
Container komt aan
Als ik bijna thuis krijg ontvang ik deze foto. De container is gearriveerd en hij moet over uiterlijk 2 uur weer wegrijden. Iedere kwartier extra kost geld. Aangezien er ook wat papierwerk aan vast hangt bij een Internationale verhuizing moet hij dus in 1,5 uur gevuld worden. Spannend.
Opbouwwerkzaamheden
Er wordt een soort catwalk opgebouwd om alle spullen snel in de container te kunnen rijden. Super handig en het gaat zo veel sneller.
Container inpakken
De eerste karretjes met dozen en spullen zitten erin. Als ik aankom en dit zie ben ik bang dat het allemaal niet gaat passen. We kunnen niet anders doen dan afwachten.
Bijna vol alleen nog fietsen
Als de container bijna vol is en we al hebben besloten twee stoelen en 1 kastje in Nederland te laten – die stoelen wilde ik toch al niet mee dus helemaal prima – denken de verhuizers dat mijn fiets ook niet meer past. Die van de kinderen nog wel gelukkig.
Volle container
Als je dit zo ziet denk je helemaal vol. De kinderfietsen liggen bovenop dus die zijn gelukkig mee. Dan oppert een van de mannen om mijn fiets gedeeltelijk uit elkaar te halen en te kijken of het nog past. We hebben een kleine 10 minuten.
Fiets uit elkaar halen
Het is net een Formule 1 auto bij de pitstop. Dit gaat alleen iets langzamer, maar er wordt hard gewerkt.
Fiets nog in container
En ja hoor, het past! Mijn fiets zit in de container. Nog wat karton ervoor en een nummer erop voor de inventaris lijst en de deur kan dicht. Uiteindelijk wordt op deze manier ook nog Mels zijn fiets meegenomen en hadden we niet verwacht alles zo goed mee te krijgen.
Papierwerk afronden
Nog snel de laatste papieren invullen en tekenen en dan kan de zegel op de container en mag hij weg. Precies op tijd. Wat een timing!

Zoals jullie hebben kunnen zien is er een hoop werk verzet door de verhuizers en zijn onze spullen allemaal in de container gegaan. Duimen jullie mee dat hij niet van het schip valt? Hij komt helaas wel redelijk bovenop te staan. Minpuntje zullen we maar zeggen. Over enkele weken zien we al onze spullen weer. Zullen we dan vast blij mee zijn. In welk huis? Dat is nog een verrassing en voelt ook wel gek, maar we hebben er het volste vertrouwen in dat dat helemaal goed gaat komen. Ik hoop dat jullie het weer leuk vonden om mee te kijken hoe dit is gegaan. Volgende week een plog over onze laatste dagen in Nederland. Beter gezegd onze afscheidstournee. Kijken jullie dan weer mee?

Handtekening Imke

3 antwoorden op “Inboedel inpakken en verhuizen naar Dubai”

  1. Het vertrek komt steeds dichterbij. Zo fijn om op deze manier jullie avontuur te kunnen volgen. Ik blijf dat doen. En we houden contact, via hier of via mail, want ik kom graag een keer naar Dubai, moet tenslotte nog een keer sporten met Nomi ?. En kan ik jullie ook meteen een paar Pt’s geven ???.

  2. We houden zeker contact. Denk namelijk dat je een probleem hebt als je niet langskomt met Nomi 😉 En ik ben dan natuurlijk al helemaal afgetraind… Hahahaha! Mels kan zeker dan een PT gebruiken 🙂

  3. Interessant om te lezen over jullie verhuiservaring. Wij gaan naar Duitsland verhuizen en hebben een particulier verhuisbedrijf gevraagd om te helpen. Dit vinden wij al een heel gedoe, laat staan dat we onze spullen echt zouden moeten verschepen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *