Plog 15 – Genieten van onze nieuwe woonplaats

Afgelopen week benoemde ik het al even. Ik moet wat inlopen met alle foto’s, maar dat is deze keer aardig gelukt al zeg ik het zelf. De blog over de verhuizing hier in Dubai staat sinds woensdag ook online. In deze nieuwe plog een greep uit ons leven hier en wat we zoal doen en zien. Woensdag zagen jullie al dat de Green Egg van Mels goed is aangekomen en zijn we hier op pad gegaan om alle kruiden, groenten, vlees en vis te kopen zodat hij ook gebruikt kan worden. Daarnaast zijn we naar het Oranjefeest geweest en heb ik bij de kapper gezeten. Dat is natuurlijk niet alles dus scroll snel verder voor alle foto’s.

Dubai Outlet Mall Nomi
We beginnen ons laatste weekend van Spring Break in de Outlet Mall. Nomi moet nog nieuwe zwarte ballerina’s voor school. In plaats daarvan komen we eerst andere leuke dingen tegen en zoals in mijn omschrijving al staat hou ik van sale, dus ik kan hier los. Nomi overigens ook. Die vindt shoppen ook fantastisch. Heerlijk, echt een kind van haar moeder.
Adidias sneakers Stan Smith Dubai Outlet Mall moeder dochter sneakers
Dit is een van de resultaten. Moeder en dochter sneakers. Te leuk en Nomi wil ze ook echt alleen aan doen als ik dat ook doe. Lief! 🙂
Kyan Waterfront market Dubai
We rijden door naar de Waterfront Market. We beginnen bij de kruiden. De tweede stop is de groenten en fruit hal. Vervolgens belanden we bij de vis. Nomi vindt het zo spannend dat ik haar moet tillen, maar Kyan wil deze wel even aaien…
Waterfront Market Dubai koeienhoofd
Laatste stop is de vlees afdeling. Wie heeft er zin in een lekker hoofd van de koe? Wij hebben even overgeslagen en een ander stukje vlees gekocht.
Mels Green Egg Mudon Dubai
Mels die voor het eerst zijn Green Egg gebruikt. Als een kind zo blij! Overigens regende en onweerde het uitgerekend die dag de hele avond. Resultaat wij hebben binnen gegeten. Bedenk je vooraf toch ook niet als je naar Dubai verhuisd.
Imke Kyan school run auto
Schooldag drie voor de kids en ik breng ze voor de tweede keer alleen naar school. Viva Hollandia staat weer eens aan en ik wil even snel een leuke foto maken. Nomi heeft er geen zin in, kijk maar op de achtergrond. Kyan wel gelukkig!
Imke Lulu Hypermarket Al Barsha sapje
Na zes weken met de kids vond ik het aan de ene kant heerlijk dat ze naar school gaan en ook heel goed voor ze. Aan de andere kant was het ook een mooie, waardevolle tijd. In Nederland werkte ik erg veel en was er niet altijd veel tijd voor ze. Nu had ik alle tijd en ik heb zeker momenten gehad dat ik ze achter het behang wilde plakken, maar we hebben er met z’n drietjes ook enorm van genoten. Ik mis ze dus toch wel een beetje en besluit mezelf maar even te verwennen met een verse jus na het boodschappen doen.
Imke kapper voor foto Motor City
Ik wil al weken naar de kapper, maar durf niet zo goed. Hanneke even in laten vliegen voor alleen mijn haar gaat iets te ver, maar ben echt een beetje bang. Ik maak deze foto voordat ik de salon in loop en ook nog een video voor wat vrienden. Dan is het toch echt tijd om naar mijn afspraak bij de kapper te gaan. Met knikkende knietjes dat dan weer wel.
Imke kapper na foto Motor City
De after foto. Ik moest er zelf even aan wennen, maar nu ben ik er zeker wel blij mee. Dat blonde haar past hier wel in het zonnetje.
Nomi fiets Mudon zwembad Community club
Als ik de kids uit school heb gehaald is het tijd voor het zwembad. Het weekend goed inluiden zeg maar.
Kyan Nomi Community Club Mudon
Staan Jut en Jul weer hoor. Heerlijk toch na school gelijk naar het zwembad kunnen gaan. Dit is toch wel een van de voordelen van Dubai. Vooral met deze twee waterratten.
Nomi Benny Bear Dubai Heights Academy
Terwijl Mels en ik onszelf klaar maken voor het Oranjefeest en Nomi eet met Benny Bear – beer uit de klas die zij voor het weekend mee naar huis mocht nemen om op te passen – pakt ze ook snel mijn kroontje af. Het thema is Kings and Queens. Terugkrijgen was toch nog wel een dingetje.
Mels Imke Oranjefeest Dubai UAE Emirates Golf Club
Zijn we dan! Zo’n topavond met een broodje kroket, paling, hutspot, poffertjes en meer. Heel fijn ook een avondje alleen maar Nederlands. Iedereen die ons goed kent weet dat we altijd als laatste weggaan en zo dus ook deze keer. Ik sta nog gezellig te kletsen – zo leuk hoeveel mensen we al ‘kennen’ in deze korte tijd – en dan vraagt de security ons toch vriendelijk om te gaan. Hop naar de taxi.
Oranjefeest Dubai Emirates Golf Club Imke
Maar niet voordat ik onze koning nog even een kusje heb gegeven. Zoals goed te zien is op zijn voorhoofd, zijn anderen mij al voor gegaan…
Imke Gertruud Oranjefeest Dubai UAE
Nog zo’n leuke foto van het feestje samen met Gertruud. Ze heeft mij zelfs zo ver gekregen dat ik binnenkort een potje mee ga tennissen. Overigens kwam ik met een haarband met klein kroontje en eindig met deze kroon en bril. Prima avond dus!
Palace Beach Dubai
Na een topfeest even bijkomen op het strand met deze drie. O nee, vier. Zoals jullie zien is Benny Bear ook deze keer meegenomen.
Mels Kyan snorkelen Palace Beach Al Sufouh Beach Dubai
Vader en zoon gaan snorkelen. Er zijn ook wat kwallen dus ik durf bijna het water niet in. Ik ben gewoon niet zo’n held, maar ik heb het zo warm dat ik uiteindelijk geen keus heb. Op een gegeven moment – als ik eindelijk in het water ben – zegt Mels als grapje dat hij er eentje ziet. Ik heb nog nooit zo snel bovenop zijn schouder gehangen, geklommen. En hij maar lachen.
Al Sufouh Beach Dubai Nomi Benny Bear Burj Al Arab
Benny Bear heeft ook een logboek waarin we foto’s moeten plakken van ons avontuur dus op verzoek van Nomi maak ik dit plaatje. Soms is ze zo groot, maar soms ook nog echt zo’n lekker klein meisje met veel liefde voor knuffelberen, pipjes en haar muis. Blijf nog maar even zo lief meisje.

Een greep uit foto’s van onze belevenissen van twee weken geleden. We zien steeds meer en leren hier iedere dag. We proberen veel uit en kiezen vervolgens onze favorieten. Grappig om te merken hoe snel dat toch allemaal gaat. Volgende week in de plog laat ik jullie meekijken met onze belevenissen samen met het gezin van mijn zus. Dan merk je pas echt hoe snel alles normaal wordt, terwijl zij hun ogen uit kijken. Ze zijn woensdagavond weer vertrokken en de tijd is omgevlogen. Wat hebben de kids lekker gespeeld samen. Leuk ook om een inkijkje in ons leven te geven. Komende week vertel ik in de blog hoe het met ons gaat na twee maanden Dubai. Wat is leuk, wat is minder leuk, hoe gaat het met ons als gezin en meer. Tot dan!

Handtekening Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *