Plog 1 – Kerst in Nederland

Waarschijnlijk onze (voorlopig) laatste kerst in Nederland. Dat maakte deze periode toch wel een beetje gek. Mijn standaard kerstmarkt uitstapje is toch anders als je geen kerstspullen of winterkleding meer wilt kopen, maar het mocht de pret niet drukken. Gezellig was het wel allemaal, fijn om iedereen te zien en de feestjes hier nog mee te maken. Ik heb ‘m samengevat in een fotodagboek, oftewel plog. Kijken jullie mee?

Het is half december en wij zijn in Düsseldorf bij Trivago. Mels is net verhuisd met het bedrijf dus we nemen even een kijkje binnen. Op het dak lopen we over de atletiekbaan! En daarna gaan we snel (voor 3e jaar op rij als zwart rijders…) de tram in op naar het centrum.
We zien de eerste sneeuw in Cuijk. Alleen jammer dat je dan net op die ochtend om 7.30!! uur in het zwembad moet zijn met Nomi.
Ik gooi nog even een glas sap over de laptop. Handige Harrie is weer bezig geweest, dus in de rijst dan maar. Na enkele dagen doet hij het weer!
Mels en ik rijden een ochtendje op en neer naar Den Haag om alle benodigde papieren af te geven. Twee dagen later krijgen we ze terug met eindeloos veel handtekeningen, stempels en stickers. Maar dit is toch wel de mooiste.
De kids hebben kerstdiner op school. Ik kwam natuurlijk uitgerekend in de file terecht en kwam dus veel later dan gepland. Stress! Maar gelukkig iedereen precies op tijd, opgemaakt en netjes aangekleed en wel op school.
Wij zijn begonnen aan de laatste feestjes in Nederland. Dit was een mooie avond bij Wijchen Schaatst.
Dit is ook de avond dat Hanneke en ik de Snapchat filters niet kunnen weerstaan.
Hop door naar feestje twee, het verrassingsfeestje van Mechteld. Als je 40 wordt mag een feestje niet ontbreken. Ook deze was errug gezellig. Genoeg wijn, lekkere hapjes en leuk gezelschap. We spreken gelijk af om begin januari met iedereen nog een keer naar Wijchen Schaatst te gaan. Leuk!
Dan is het al bijna kerstavond. Toch nog maar even schaatsen nu het nog kan. In Dubai kunnen ze wel indoor skiën, maar schaatsen… Wie weet.
Kerstavond met de familie van Mels. Lekker eten en gezelligheid. Fijn om nu nog even zo bij elkaar te zijn.
1e Kerstdag houden we vaak voor onszelf. Dus ook dit keer. We beginnen met een lekker ontbijt en dan mogen ze de cadeautjes uitpakken. Wel tussendoor eten uiteraard.
Er lagen genoeg cadeautjes onder de boom.
Daarna op naar de bioscoop. Kijken naar de Grinch. Samen in de loveseat en de eerste keer dat ze de hele film samen zo lief zijn blijven zitten. Het kan dus wel!
Onze traditie op 1e Kerstdag samen met Mels ook dit jaar in ere gehouden. Benieuwd of het volgend jaar ook lukt. Waar we dan zijn, geen idee, maar is een mooi streven toch?
2e Kerstdag ontbijten bij mijn ouders. Ook hier nog even genieten van iedereen bij elkaar.
’s Avonds nemen we mijn ouders mee uit eten naar de Bankier in Cuijk. Voor Mels hoeft kerst niet zo, maar het was toch erg gezellig.
3e Kerstdag ga ik nog met een vriendin en onze meiden naar de kerstmarkt. Nomi viel gelijk bijna in het watertje op de achtergrond. Ze lijkt echt op haar moeder.
Als afsluiter van de gezellige dag gaan de meiden samen in het reuzenrad. Dan snel op naar huis.
Nu is het echt tijd om uit te rusten. Mevrouw heeft weer zwemles gehad om 7.30 uur op zondag. Say What!! Dus ze mocht nog even in bed een filmpje kijken.

Dit was onze kerst periode. Benieuwd op welke plek we volgend jaar kerst vieren. We gaan het meemaken. Deze pakken ze ons in ieder geval niet meer af. Nu op naar Oud en Nieuw. Tijd maken voor vrienden, familie en starten met de voorbereidingen voor onze verhuizing.

Handtekening Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *