Plog 11 – Dubai wat ben je mooi

We zijn alweer in week twee beland van ons Dubai avontuur en wat maken we veel mee. Veelal niet de toeristische bezienswaardigheden, maar dit komt later wel. Voor nu moet er vooral veel geregeld worden voor onze visa, huis, auto, school, etc. Ook helemaal prima. Daarnaast maken we kennis met veel nieuwe mensen wat mooie, nieuwe herinneringen oplevert. Leuk om te zien hoe snel de kids sommige woorden in het Engels zich al toe-eigenen. Dit terwijl de school voor hen nog niet eens begonnen is. We kunnen niet anders dan concluderen dat ze het enorm goed doen. Kijk mee naar onze tweede Dubai week in foto’s. Wij genieten volop!

Nomi Dragon Mart Dubai
Het is vrijdag en dat is weekend! Mels is vandaag vrij en we willen graag op auto jacht. Veel auto dealers zijn dicht, maar via dubizzle hebben we wel een bezichtiging gepland. Ik had online een meubelzaak gevonden voor een bedbank die op vrijdag wel open zou moeten zijn. We weten niet waar Google Maps ons heeft heen geleid, het is in ieder geval geen meubelzaak. Onderweg kwamen we de Dragon Mart tegen dus dan maar even daarheen. Het is net AlieExpress, maar dan alles uitgestald voor je neus! We zien een standje met allemaal leger materiaal en denken gelijk aan opa. Nomi wil graag op de foto en die moet ik gelijk naar opa en oma sturen. Leuk!
New car Mitsubishi Pajero
Snel door naar onze afspraak om een auto te bekijken. Na een proefrit en een goede check en onderhandeling kopen we deze auto. Over ongeveer een week halen we hem op, aangezien we een Emirates rijbewijs nodig hebben. De eerste auto is geregeld. De volgende doen we pas eind april. In april huren we nog een auto voor mij en dan zien we daarna wel verder.
Kyan Al Barsha Dubai
Aangezien we de auto gekocht hebben en onder het mom van ‘Successen moet je vieren’ gaan we een ijsje eten bij de Mc Donalds. De kids kunnen even spelen in het speeltuintje binnen totdat het ijs er is.
Weg naar het strand Dubai
De tweede weekenddag is begonnen en vandaag voor het eerst een dagje niks regelen. Mels en ik hebben vrijdagavond een strandje uitgezocht dus dat wordt ‘m.
Burj al Arab uitzicht vanuit auto
Onderweg hebben we goed zicht op de Burj Al Arab. De kids weten ondertussen allebei al hoe het gebouw heet en dat het een hotel is. Super leuk om te merken. Ze pikken alles echt snel op.
Al Sufouh Beach Dubai
Gearriveerd! Toch wel handig zo’n auto die gewoon over het strand kan rijden 🙂
Al Sufouh Beach Dubai Kyan Nomi
De kids genieten enorm. Zelf zonder emmertje of schepje – die moeten we nog aanschaffen – vermaken ze zich prima. Ik vind zwemmen nog iets te koud, maar zij vinden het heerlijk. Nomi blijft ook alleen maar schelpjes zoeken. Heerlijk! Echt even ontspannen.
Sufouh beach Dubai BMW
Als we teruglopen naar onze auto zien we deze. De niet 4×4 auto’s staan zoals je ziet ook iets verderop op het verharde gedeelte. Dat had deze chauffeur even niet gezien denk ik. Lekker ingegraven wel 😉
Lift selfie Imke Kyan Nomi
Zondag en Mels is weer gaan werken. Ik ga met deze leukerds naar de Mall of the Emirates voor school schoenen en om te lunchen. We slagen redelijk snel dus met 1,5 uur zijn we weer in het hotel en is het tijd voor het zwembad. What else?
Eten koken Abidos hotel
Koken in het appartement. Ik ben al niet de grootste keukenprinses en twee elektrische pitjes helpen dan ook niet echt. Ondanks dat doe ik gewoon mijn best en eten we zo nu en dan toch in het appartement. Alhoewel, bestellen of naar een food court gaan is hier ongeveer even duur als zelf koken…
Muis zeemeerminstaart zwembad Abidos Al Barsha
Het is ook deze week vaak genoeg tijd voor het zwembad. Dit keer neemt Nomi muis mee. Dit is toch te lief! Kijk dan muis mag gewoon in de zeemeermin staart en wordt nog netjes neergezet om te kijken ook.
Kyan Nomi ijs zwembad Abidos Al Barsha Hotel Apartment
Ja hoor staan ze weer na ongeveer een half uurtje. Wordt een beetje eentonig zo die foto’s maar kan er ook niks anders van maken. Zo lang ze nog niet naar school hoeven genieten zij van het zwembad, de zon en ijs. Moet kunnen.
Mels Kyan foodcourt Mall of the Emirates
We halen Mels op bij zijn werk en gaan daarna samen een hapje eten in Mall of the Emirates. Gezellig en lekker!
Uitzicht Sheik Zayed Road vanuit auto
Dit uitzicht vanuit de auto verveelt ons tot nu toe zeer zeker nog niet. Zo gaaf als je hier rijdt tussen al die hoge gebouwen.
Laundry service Al Barsha Imke
Om de hoek bij ons hotel zit de Laundry Service. Ideaal voor Mels zijn overhemden. De strijkbout in het hotel wordt je niet heel blij van en dit is een mooie oplossing. Ik betaal, omgerekend, 5,05 Euro voor 4 overhemden. Prima deal dacht ik zo en scheelt mij een hoop strijkwerk.

Wat een zonnige foto’s he! Ik begrijp van jullie dat het in Nederland heeft gestormd en koud is. Dat missen we zeer zeker niet aan Nederland. Voor nu een heel fijn weekend voor jullie allemaal vanaf morgen. Ons weekend is hier vandaag begonnen en wij gaan genieten van quality time met elkaar. Deze foto’s kunnen jullie volgende week zien. De plog en blog van vorige week over onze belevenissen in week 1 kunnen jullie uiteraard ook gewoon teruglezen.

Handtekening Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *