Plog 13 – Verhuisperiode update

Eigenlijk had ik beloofd om eens per week een blog of plog te schrijven. Zoals velen van jullie al gemerkt hebben is dit niet gelukt. Belofte maakt schuld en ik heb vaak gedacht pak die laptop, maar er gebeurde teveel en ik kon mezelf er niet toe zetten. Vanaf vandaag zijn de kids hier voor het eerst naar school – hier zal ik nog een keer een aparte blog aan wijden – en ga ik mijn belofte aan jullie weer oppakken. Ik kreeg zelfs al vele berichtjes waar de blog en plogs toch bleven. Super fijn om te merken dat jullie ze waarderen. Hierbij dus plog 13 over de eerste weken rondom onze verhuizing vanuit het hotel. Kijk gezellig mee!

Eten Mudon nieuwe huis eerste avond
3,5 week geleden krijgen we de sleutel van ons huis in Mudon. Na ongeveer 40 huizen gezien te hebben is dit hem geworden. De eerste avond hebben we nog geen stroom, maar we wachten op onze bestelling. De bedbank wordt geleverd dus we eten wat buiten op het terras.
Abidos Hotel
Een dag later nemen we na drie weken afscheid van ons hotel in Dubai. Tijd om naar ons huis te gaan. We kunnen niet wachten ondanks dat onze inboedel pas een kleine week later komt en we ook hier in Dubai een week moeten kamperen in huis.
Pajero Dubai Mudon verhuizing
Wat je al wel niet verzameld in drie weken. Op de heenweg paste het makkelijk en nu…
Kyan Nomi verhuizing Mudon auto Pajero
Zelfs deze twee leukerds zitten met de benen in de nek. Maar… het past en we hoeven niet een tweede keer te rijden dus helemaal prima.
Zwemmen eerste keer Mudon zwembad wijk
Na alles uitgeladen te hebben willen de kids snel het zwembad uitproberen. Dat snappen we dus, ondanks het bewolkte weer, nemen we een snelle duik.
Imke Mels White Beach Party DOSC ClubNL
Wij zijn naar de White Beach Party geweest van ClubNL. Super gezellig en leuk om al enkele bekenden te zien en weer nieuwe mensen te leren kennen. Komende week hebben we het Oranjefeest dus qua Nederlandse feesten vermaken wij ons prima.
Kyan gordijnen uitzoeken Dragon Mart
We zoeken alvast de vouwgordijnen voor de slaapkamers uit. Kyan kiest groen.
Nomi gordijnen uitzoeken Dragon Mart
En deze kleine kiest natuurlijk voor Roze. Kan ook niet anders bij haar.
Kyan Mels Nomi Dubai race circuit
We rijden wat door de omgeving en we zien dat er geracet wordt op het circuit in Dubai – Dubai Autodrome-. We gaan snel even kijken.
Zwembad Community Club Mudon
Tijdens een van onze avonden in Mudon lopen we naar het zwembad van de Community Club. Naast de twee zwembaden bij ons in de wijk, mogen we ook gebruik maken van deze. Vinden de kinderen heel leuk! 🙂
App gesprek Imke Mels
Ondertussen regelen we ook van alles. Ik ben druk met de scholen en Mels met het huis en elektra, etc. Ik ontvang eindelijk mijn eigen bankpas en dat leidt tot dit app gesprek. Nu kan ik er wel om lachen, maar toen even niet. Sowieso moet ik er een beetje aan wennen dat Mels veel moet regelen, aangezien hij onze sponsor is.
Nomi roze tong Fanta blikje
We zijn onderweg en als we moeten tanken haal ik even snel wat te drinken. Kyan wil graag een roze Fanta uitproberen en het resulteert in een roze tong voor Nomi. Ze kan er zelf om lachen.
Kyan balkon zandstorm
Het weer blijft wisselend hier. Van dagen zon en 40 graden tot wederom regen, wind, bewolking en onweer. Het wisselt per dag. Ook een zandstorm blijft ons wederom niet gespaard en zo ziet dan het balkon eruit.
Imke bingo spelen verhuisdozen
Als de container er eindelijk is hebben we alle weer types al gehad. We beginnen met regen, daarna zon en eindigen de dag met bewolking. Dat verzin je toch niet je inboedel uitladen in Dubai in de regen. Ik dacht op dat moment echt wat overkomt mij hier nou. Als eenmaal de container open is krijg ik gelijk een lijst in mijn handen gedrukt. Ik moet alle nummers afstrepen. Het lijkt wel bingo. Maar… zo fijn om al je eigen spullen te hebben. De komende weken komt er een plog of blog hierover online.
Kyan Nomi verhuisdag Mudon
De bank zit nog niet goed in elkaar of de kids gaan er al op zitten. Zij genieten al, terwijl de rest nog uitgeladen moet worden. Niks mis mee denk ik zo.

Een greep uit enkele foto’s van onze eerste weken in ons huis in Dubai. Het hotel was zeker fijn, alleen weer op je eigen bank zitten is toch wel erg fijn. We waarderen het nu nog meer. Ondertussen zijn we druk met inrichten en alles maken waar we ons prettig bij voelen. Dit komt in een volgende blog of plog. Net zoals de afloop van de school zoektocht en hoe het hier verder gaat met ons. Tot snel!

Handtekening Imke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *