Plog 19 – De laatste Ramadan week

Ondertussen is de Ramadan al even op weg en hebben wij genoten van de Iftars en gebruiken die daarbij horen. Komende week is het hier Eid Al Fitr – oftewel Suikerfeest – en dan zijn de kids een hele week vrij. Mels moet alleen zondag werken en daarna mag hij ook genieten van zijn vrije dagen. Wie had dat gedacht bijna een volle week vrij. Iedereen had verwacht vanaf dinsdag of woensdag vrij te zijn maar er werd opeens bekend gemaakt dat we extra vrije dagen hebben. Hoe fijn is dat! Vorig weekend hebben we weinig gedaan. De rest van de week genoten wij nog even van de kortere werkdagen en schooltijden. Kijk mee met hoe wij onze laatste Ramadan week beleefden.

Imke Nomi weekend fietsen Mudon Gazelle Heavy Duty
We beginnen ons weekend weer op de fiets. Het goede gedrag van de dagen daarvoor zetten we door. We halen verse broodjes en Nomi zit weer een keer gezellig achterop. Toch altijd erg gezellig en dat ga ik zeker wel missen, want over niet al te lange tijd zal ze vast niet meer daar willen zitten. 🙁
Imke selfie Palace Beach weekend Dubai
We hebben een ‘drukke’ dag. Eerst naar het strand bij Palace Beach, of ook wel Al Sufouh Beach genoemd. Dit keer geen kwal gezien en dat kan ik dan wel weer enorm waarderen.
Mels Nomi auto Pajero Palace Beach strand voeten schoon
Begin van de middag houden we het voor gezien en vertrekken we richting het zwembad. Zei ik toch al, drukke dag. 😉 Voordat we vertrekken wel even de voeten en slippers schoonmaken. Ik heb niet voor niks deze auto helemaal laten poetsen twee weken geleden. Dit keer zijn we het stoffertje ook niet vergeten dus dat helpt ook mee.
Imke Kyan Nomi zwembad Community Club Mudon Dubai
Zijn we dan in het zwembad. Nomi heeft weer een nieuwe vriendin gemaakt en ik heb de belofte gehouden om wat vaker mijn mascara af te doen, zodat ik ook onder water kan. We doen een wedstrijdje onder water zwemmen, proberen op de bodem te zitten en genieten tot na 18.00 uur. Dan vinden we het koud worden. Oké mensen het is dan nog steeds ruim 30 graden, maar ook op dit vlak dus al volledig ingeburgerd. Wordt nog wat eind juni als ik in Nederland ben. Benieuwd hoe koud ik het dan zal hebben…
Familie Selfie zwembad Community Club Mudon weekend
We maken nog even een familie selfie. Hiervoor had ik Nomi gevraagd om wat leuke foto’s te maken, maar die heeft de knop iedere keer zo lang ingedrukt dat of Mels zijn arm verdween op de foto, ik een dubbel voorhoofd had gekregen en meer van dat soort zaken. Dan maar zo. Overigens ook een leuke foto geworden.
Borrelplank Dubai
Op zaterdag slapen we lekker lang uit, maar ondanks dat zijn we nog steeds moe. We besluiten dus maar een spelletje te doen en nog even te zwemmen. De kwalificatie van de Formule 1 begint hier om 17.00 uur dus we zijn op tijd terug van het zwembad. Op de terugweg halen we even wat lekkers. Eerste keer dat we hier in Dubai de borrelplank tevoorschijn hebben gehaald. Was wel een foto waard.
Kyan Nomi pannenkoeken Mudon
Zodra de kwalificatie is afgelopen bakt Mels snel de pannenkoeken. Belofte maakt schuld. De kids vinden het heerlijk, zoals te zien is. Wij iets minder. De stroop zit overigens echt overal bij Nomi als ze klaar is. Ach, ze heeft in ieder geval goed gegeten.
Temperatuur buiten 50 graden Dubai mei 2019
Het weekend is voorbij en ik rij weer dagelijks naar school. Op zondag heb ik al een temperatuur van 48 graden en maandag is het 50 graden volgens mijn auto. Volgens mij klopt het niet helemaal en is het iets koeler dan dat, maar warm is het! Dat is zeker!
Nomi vis thema school FS2 Dubai Heights Academy
Op school liggen er foto’s voor de klas bij Nomi. Ze zijn bezig met het thema vissen. Als wij met haar naar de vismarkt gaat is ze altijd bang en hangt ze aan mij en kijk haar hier nou. Hoezo bang? In de Dubai Mall bij het aquarium stond ze ook als eerste vooraan vertelde de juf. Kleine knapperd.
Imke Nomi koekhuisje maken ClubNL Samen Spelen Dubai
Dinsdagmiddag en tijd voor Samen Spelen. Dit keer gaan ze koekhuisjes maken. Nomi kan niet wachten tot het zover is en Kyan ziet het echt niet zitten dus hij mag lekker thuis blijven.
Koekhuisje maken Samen Spelen ClubNL Dubai
En dit is het eindresultaat. Zoals ze aan papa vertelt een kasteel. Ze raakte maar niet uitgepraat over hoe leuk ze het vond. Hoe fijn is dat.
Zengo sushi Dubai Marina
Terwijl Nomi alles vertelt over de middag bij Samen Spelen maak ik mezelf klaar voor een Ladies Night. Heerlijk even een avondje uit en als je dan dit voorgeschoteld krijgt hoor je mij niet klagen. Het was heerlijk! 🙂
Ladies Night Zengo
Wat een leuke avond met deze dames. Na het eten bij Zengo nog even een drankje gedaan bij Cargo een van de zeven restaurantjes die gevestigd zijn in Pier 7. Een top locatie met uitzicht over de Dubai Marina. Top avond en uiteindelijk ga ik pas om kwart over 1 naar bed. En dat op een dinsdagavond. De volgende Ladies Night samen is alweer gepland.
Ochtend relaxen thee watermeloen shake
Op donderdag heb ik een relax dagje. Ik maak verse soep – ja, jullie lezen het goed! – en zorg dat alles geregeld is voor het weekend. Verder even niks moeten deze dag, behalve de kids op tijd uit school halen en het weekend inluiden. We hebben ’s avonds een feestje dus in de middag extra tijd voor de kinderen. Voor hen begint nu een welverdiend weekje vrij.

Deze week was dus een week met leuke uitjes, maar ook veel relaxen. Nu alles eindelijk geregeld is merken we dat we gewoon best moe zijn. Ook als we even een dagje niks hebben gedaan. Dat weekje vrij komt nu goed van pas. We gaan een nachtje weg naar een mooi hotel met toegang tot twee dagen Wild Wadi waterpark, maar zeker ook genoeg dagen thuis aan het zwembad liggen. Even bijkomen van de afgelopen maanden die erg hectisch en druk waren en waarbij je ‘even’ verhuist naar Dubai vanuit Nederland. Ik hoop dat jullie hebben genoten van de vrije dagen met Hemelvaart, voor ons begint het genieten nu.

Handtekening Imke

Eén antwoord op “Plog 19 – De laatste Ramadan week”

  1. Wat een schatje die nomi en zo fijn dat je een groep ladies om je heen hebt om af en toe lekker mee op stap te gaan ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *