Plog 5 – Het dagelijkse leven in Nederland

Ook deze week een nieuwe plog online. Dit keer geen zonnige foto’s uit Dubai om te laten zien, maar het gewone, dagelijkse leven in Nederland van de afgelopen twee weken. Dit bestond vooral uit veel werken, in de avonduren Dubai voorbereidingen, tussendoor bezoekjes aan vrienden en familie, ziek op de bank liggen een veel sneeuw plezier. Kijk mee.

De auto van Mels moet verkocht worden. Even door de wasstraat is wel nodig, voordat de auto online te koop wordt aangeboden.
Jumbo bestelling ophalen
Een van de laatste keren de boodschappen ophalen bij het Pick up Point van de Jumbo. Altijd leuk hoe ze je verwelkomen.
Laatste keer nog skieen met vriendjes bij botrop
We gaan indoor skiën in Bottrop. Kyan had nog geen kinderfeestje gehad dus we gaan op stap met vier jongens en aangezien de wintersport geannuleerd is mocht Nomi ook mee.
Lekker naar boven in de lift
De eerste afdaling vond ze een beetje eng, daarna wilde ze niet meer stoppen. Kijk die broek ook… Vorig jaar nog te groot en nu eigenlijk te klein. Maar als je moeder ook een roze skibroek aantrekt wil je natuurlijk precies dezelfde aan. Girls Will Be Girls!

Niks meer missen? Vanaf nu kun je je inschrijven voor de nieuwsbrief die iedere twee weken verstuurd wordt. Je ontvangt dan een overzicht met de laatste artikelen die online zijn geplaatst.

zonsondergang op de terugweg
Op weg naar een gezellig familiediner maak ik deze foto. Volgens Nomi een regenboog lucht naast de zon.
selfie in de auto --> heel gezellig
Terwijl ik bezig ben met foto’s maken plak ik er gelijk een familie selfie aan vast. Mels kon het niet zo waarderen 😉
Nomi en Banjer Wijk bij Duurstede familiediner
Eenmaal in Wijk bij Duurstede wil dit meisje al snel haar pyjama aan en geniet ze enorm van Banjer. Knuffelkonten zijn het allebei.
Mels Kyan Wijk bij Duurstede familiediner
Deze twee leukerds waren er ook. Te lief deze foto, mijn mannen.
Zicht vanuit de auto mist Nederland
Uitzichtje vanuit de auto tijdens het wegbrengen van de kids naar school. Goed zicht wel.
Ijs breken vijver Cuijk
Nadat het twee nachten goed gevroren heeft halen we dikke ijsblokken uit de vijver. Leuk klusje voor de kids. Het water moet namelijk wel blijven stromen.
Kraaijenbergse Plas Cuijk bevroren
Als we vervolgens naar de steiger lopen zien we dat de Kraaijenbergse Plas al aan het dichtvriezen is. Wat zou het leuk zijn als we hier nog even kunnen schaatsen.
Ziek op de bank thee tv dekentje
Een dag later lig ik op de bank. Na dagen van kwakkelen is het nu echt even klaar. Dekentje en kopje thee erbij. Laptop toch ook nog even op schoot om te werken, maar verder even niks.
Sneeuwpret kinderen Cuijk Netherlands
Als ik, ziek en wel, de kids uit school haal kunnen ze niet wachten om door de sneeuw naar huis te gaan. Tijd om een sneeuwpop te maken en elkaar te bekogelen met sneeuwballen.
Uitzicht tuin sneeuw Cuijk
Terwijl de kids spelen in de sneeuw kruip ik weer op de bank. Wat een prachtig uitzicht hebben we vanuit onze tuin. Dit gaan we echt wel enorm missen in Dubai.
Sneeuwschuiver Mels tuinpad vrij maken Cuijk
Als Mels ’s avonds – eindelijk – thuis is rond 21.00 uur maakt hij ook nog even het pad naar de auto sneeuwvrij. Schatje is het.
Kyan sneeuw Nederland
De volgende dagen lag de sneeuw er nog steeds. Deze jongen geniet nog even extra van de witte wereld. Hij beseft enorm goed dat dat dadelijk niet kan in Dubai.
Kyan Imke sneeuw Nederland Cuijk
Vijf seconden na deze foto werd hij ingezeept door zijn moeder. Ik vond het leuk, hij iets minder 😉
Nomi vijver hartje Cuijk Nederland
Dit poppetje wilde proberen of ze al op de vijver kon staan. Ik had de foto nog niet gemaakt of het begon te kraken. Ze was er in ieder geval heel snel vanaf!
Spelletje wie ben ik Kyan Nomi
Tijd om op te warmen en samen een spelletje Wie ben ik? te doen. Kyan zorgde er goed voor dat zijn zusje telkens won.
Met de slee naar school. Ze mochten allebei een pauze op school de slee hebben. Hoe leuk om op het schoolplein te sleeën met je vriendjes en vriendinnetjes.
Shoppen van Tilburg Nistelrode
Samen geshopt. Manlief moet straks in Dubai vaak een pak aan dus eentje extra is geen overbodige luxe. Ik kon natuurlijk niet achterblijven en kocht ook nog wat leuke dingen.
Whatsapp Hanneke Imke
App gesprek met Hanneke over mijn nieuwe aankopen. Super handig inderdaad voor de winter… Moesten Mels en ik heel hard om lachen. Hanneke gelukkig zelf ook.
Maarten Mels de Molen Malden wokken
Ook dit weekend weer feestjes, verjaardagen en familie bezoek. Fijn om iedereen nog even te zien en te spreken. Mels en Maarten hebben zich in ieder geval goed vermaakt samen bij de Molen in Malden.
Zus Mayke, neefje Sjors, nichtje Roos de Molen Malden
Deze drie schatjes waren er ook. Kids hebben heerlijk kunnen spelen samen. Fijn.

Dit was ‘m alweer onze twee weken Nederland in foto’s. Niet heel spannend en ik vond het vooral heel koud deze weken, maar wel hoe het leven in Nederland nu is. De kou zal ik echt niet gaan missen straks, de hitte daarentegen zal vaak genoeg wel tegen vallen in juni, juli en augustus. Hoe vonden jullie de sneeuw in Nederland? Laat het hieronder weten als reactie. Ben benieuwd of jullie er ook zo van genoten hebben. Voor nu bedankt voor het lezen en tot de volgende blog of plog.

Handtekening Imke

2 antwoorden op “Plog 5 – Het dagelijkse leven in Nederland”

  1. Wat schrijf je leuk Im!!! Super om
    jullie te volgen dus we schrijven ons graag in voor de nieuwsbrief. Succes mer de laatste voorbereidingen!!! Liefs Charles en Conny

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *